FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret ribara u Poreču 22. i 23. listopada

PULA, 13. listopada 2010. (Hina) - Poreč će 22. i 23. listopada biti domaćin 15. susreta ribara Hrvatske na kojem će se kroz stručna izlaganja i raspravu razmotriti aktualne teme vezane uz ribarsku problematiku, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Obrtničkoj komori Istarske županije u Puli.

Uz pregled stanja hrvatskog ribarstva te inicijative i aktivnosti Ceha za ribarstvo i akvakulturu tijekom proteklih godinu dana u programu su predviđena izlaganja o aktualnostima i perspektivama hrvatskog ribarstva, ribarstvu u Istri, plivaričarskom i kočarskom ribolovu, stanju u marikulturi kao i predavanja o slatkovodnom ribarstvu i položaju hrvatskog ribarstva nakon ulaska u Europsku uniju.

Predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore Ante Fabijanić stanje u ribarstvu ocijenio je katastrofalnim navodeći da su ulovi jako loši, naročito u plivaričarstvu i u kočarskom ribolovu.

"Problemi su vidljivi, ribari su isfrustrirani, a država nam pomaže koliko je moguće premda ne u onom obliku kako smo mi htjeli i kako nam je obećano", kazao je Fabijanić ocjenivši da se u ovom slučaju radi o političkom problemu.

Izrazio je nadu da će ribari i ovu duplu krizu, po pitanju financija, ali i ulova odnosno nestašice ribe, prebroditi.

Naši bioresursi su trenutno nezadovoljavajući, a ulov sitne plave ribe smanjen je za 30 posto, s time da je u Zadarskoj županiji i do 50 posto manji nego prošle godine, kazao je Fabijanić.

Dodao je kako Ceh za ribarstvo od Vlade traži da se ukine PDV na gorivo, na repromaterijal i PDV na prodajnu cijenu ribe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙