FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priznanja školama za razvoj hrvatskog obrazovnog sustava

ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs primio je učenike koji su prošle školske godine osvajali nagrade i medalje na međunarodnim natjecanjima te njihove mentore i ravnatelje 26 škola kojima je uručio posebna priznanja za razvoj i promidžbu hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava u svijetu.

Ministar Fuchs tom je prigodom rekao da je tijekom protekle školske godine s radošću i ponosom slušao o uspjesima naših učenika na međunarodnim natjecanjima.

Svakom nagradom i svakom medaljom ti su učenici pronosili glas, ne samo o sebi i svome radu, znanju i trudu, nego o svojoj školi, o svom gradu, o svojoj Domovini, kazao je Fuchs i podsjetio kako smo nedavno dobili međunarodno priznanje postignuća u američkom tjedniku "Newsweek".

Po istraživanju koje su proveli svjetski znanstvenici, među kojima i nobelovci, Hrvatska se prema kvaliteti obrazovnog sustava našla na 22. mjestu u svijetu, ispred SAD-a, Italije, Grčke, Norveške, Portugala, Španjolske i Izraela.

Fuchs je ustvrdio da svaki takav uspjeh može poslužiti kao uzor i model hrvatskim učenicima koji žele više i koji imaju potencijala. "Odašiljete poruku da su znanje i rad nepobjedivi i da bi trebali biti najveće vrednote našeg društva", kazao je.

U ime nagrađenih zahvalila se Tena Petaky, učenica iz OŠ Jure Kaštelan koja je lani u Ljubljani na Međunarodnom debatnom turniru osvojila prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji kao najbolja govornica.

Posebno priznanje školama za razvoj i promidžbu hrvatskog odgojno -obrazovnog sustava u svijetu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodjeljuje prvi put.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙