FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački odvjetnik i liječnik optuženi za primanje mita od osuđenika

ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - USKOK je optužio 45-godišnjeg zagrebačkog odvjetnika i 57-godišnjeg liječnik KB Dubrava da su od jednog osuđenika primili mito kako bi mu pomogli da izbjegne služenje zatvorske kazne.
ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - USKOK je optužio 45-godišnjeg zagrebačkog odvjetnika i 57-godišnjeg liječnik KB Dubrava da su od jednog osuđenika primili mito kako bi mu pomogli da izbjegne služenje zatvorske kazne.

U USKOK-u i Državnom odvjetništvu (DORH) nije se moglo doznati tko su odvjetnik i liječnik koji su od 31-godišnjeg osuđenika prije nekoliko godina navodno primili ukupno 100 tisuća njemačkih maraka.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama DORH-a, liječnika se tereti da je kao neurolog i psihijatar u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava, u rujnu 1999., za 10 tisuća njemačkih maraka prvooptuženom 31-godišnjaku dao krivotvorenu liječničku dokumentaciju u kojoj je lažno naveo da boluje od neurološke bolesti i da se od 1995. kod njega liječi od "epilepsije focalis temporalis".

Prvooptuženom, za kojega se u priopćenju navodi da je ekonimista, ta je dokumentacija trebala za sastavljanje molbe za odgodu izvršenja zatvorske kazne. U USKOK-u ne otkrivaju zbog čega je bio pravomoćno osuđen.

Liječnik je optužen i da je u ožujku 2001. za isti iznos lažnu medicinsku dokumentaciju, s dijagnozom "epilepsija partialis et complexa", pribavio i poznaniku prvooptuženog koji je također tražio odgodu izvršenje zatvorske kazne. Liječnik je od tog osuđenika primio tri tisuće maraka, a ostatak mita mu je dao prvooptuženi.

Odvjetnik je, pak, optužena da je od prvooptuženog u svibnju 2001. u svom uredu u Zagrebu primio 80 tisuća maraka kako bi, preko svojih poznanstava i utjecaja, od Komisije za pomilovanje ishodio odluku o njegovu pomilovanju. USKOK-a ne navodi je li u tome i uspio.

Prema optužnici, ekonomista se tereti za davanje mita i poticanje na krivotvorenje službenih isprava, odvjetnika za protuzakonito posredovanje, a liječnika za primanje mita i krivotvorenje službenih isprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙