FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biogradski HDZ odbacuje optužbe HSLS-a

ZADAR, 29. prosinca 2006. (Hina) - Čelnici biogradskog odbora HDZ-a danas su oštro odbacili optužbe da stoje iza nedavnog napada na gradskog vijećnika HSLS-a Damira Kraljića u Biogradu.
ZADAR, 29. prosinca 2006. (Hina) - Čelnici biogradskog odbora HDZ-a danas su oštro odbacili optužbe da stoje iza nedavnog napada na gradskog vijećnika HSLS-a Damira Kraljića u Biogradu.

Optužbe je prekjučer izrekao potpredsjednik HSLS-a i predsjednik Županijskog vijeća te stranke u Zadarskoj županiji Stanko Zrilić koji je gradsku vlast u Biogradu optužio za nezakonitosti i namještanje natječaja i koncesija.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Biogradu Ivica Knez rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru da Zrilić optužuje bez ikakvih argumenata i dokaza. HDZ ne stoji iza toga fizičkog napada. Žalimo zbog incidenta i osuđujemo ga jer fizički obračuni nisu način rješavanja problema, rekao je Knez. Izjavio je da napadač na Damira Kraljića Damjan Jokić nije član HDZ-a, niti je to ikad bio.

Po Knezovim riječima, potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić pokušava podmetnuti ovaj slučaj HDZ-u zato što traži dobar povod za razvrgavanje koalicije s HDZ-om na razini Zadarske županije.

Na konferenciji za novinare govorio je i bivši gradonačelnik Biograda Darko Eškinja koji je prije spornoga događaja podnio ostavku na tu dužnost iz osobnih razloga. Eškinja je oštro opovrgnuo sve optužbe Stanka Zrilića o nelegalnom djelovanju gradske vlasti, a prozvao je i medije zbog, kako je ocijenio, neargumentiranih prozivanja.

I Knez i Eškinja pozvali su državno odvjetništvo da provjere sve optužbe Stanka Zrilića oko poslovanja gradske vlasti.

Kada je riječ o Damiru Kraljiću, gradskom vijećniku HSLS-a koji je ujedno i direktor biogradske tvrtke "Komunalac", a žrtva je prošlotjednog fizičkog napada Biograđanina Damjana Jokića, čelnici HDZ-a u Biogradu su rekli da je Kraljić na direktorsku dužnost izabran bez javnog natječaja.

HDZ u Biogradu traži financijsko izvješće o poslovanju te tvrtke u zadnje dvije godine. Na to imamo pravo jer je grad Biograd vlasnik 29 posto tvrtke "Komunalac", rekli su čelnici biogradskog HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙