FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopredsjednik HSLS-a Zrilić o napadu na njihova člana u Biogradu

ZADAR, 27. prosinca 2006. (Hina) - Dopredsjednik HSLS-a i predsjednik Županijskog vijeća te stranke u Zadarskoj županiji Stanko Zrilić izvijestio je danas da je član te stranke, gradski vijećnik Biograda i član Poglavarstva Zadarske županije Damir Kraljić brutalno pretučen u četvrtak, 21. prosinca, oko 18 sati u središtu Biograda.
ZADAR, 27. prosinca 2006. (Hina) - Dopredsjednik HSLS-a i predsjednik Županijskog vijeća te stranke u Zadarskoj županiji Stanko Zrilić izvijestio je danas da je član te stranke, gradski vijećnik Biograda i član Poglavarstva Zadarske županije Damir Kraljić brutalno pretučen u četvrtak, 21. prosinca, oko 18 sati u središtu Biograda.

Zrilić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je osoba koja ga je napala, Biograđanin Damjan Jokić, instrumentaliziran od vladajućeg biogradskog HDZ-a.

"Najoštrije osuđujemo taj napad, a samo stjecajem okolnosti Kraljić toga dana nije ubijen budući da ga je napadač cijeli dan tražio s kalašnjikovim u automobilu i pištoljem u ruci", tvrdi Zrilić.

Zrilić je pozvao predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera "da se obračuna s ljudima koji nisu dostojni imena HDZ-a i koji nemaju nikakve veze s novim europskim HDZ-om".

Ako se ne dogodi takvo raščišćavanje, HSLS će razmisliti, a možda i raskinuti koaliciju s HDZ-om na razini Zadarske županije, pa i na razini države, poručio je Zrilić.

Kako je rekao, Damir Kraljić je uzoran čovjek koji kao direktor biogradske tvrtke "Komunalac" uredno vodi tu tvrtku, a njegov je "grijeh" u tome što je kao gradski vijećnik postavljao neugodna pitanja lokalnim vlastodršcima te im nije dopuštao da provode mućke preko tvrtke "Komunalac".

Napadač Damjan Jokić vlasnik je koncesije za izlijevanje otpadnih voda što provodi u suradnji s tvrtkom "Komunalac".

Predsjednik županijskog HSLS-a Stanko Zrilić ocijenio je da su predsjednik biogradskog HDZ-a Ivica Knez i gradonačelnik Biograda Darko Eškinja grad Biograd pretvorili u feudalni posjed.

"Ta je ekipa privatizirala grad, a svatko onaj, iz HDZ-a ili iz neke druge stranke, tko bi im stao na put, bio bi zgažen", izajavio je Zrilić. Tvrdi da je u Biogradu sve krivotvoreno, svaki natječaj, svaka koncesija, natječaj za dobivanje stanova iz POS-a. Po Zriliću, jednima se asfaltiraju ulice do njihova svinjca, a u drugim se slučajevima ne asfaltiraju ni prioritetne ulice.

Zrilić je rekao i da je preksinoć osobno razgovarao s napadačem te da mu je on potvrdio kako je prije napada bio s gradonačelnikom Biograda koji mu je poručio da njegovi poslovni problemi dolaze zbog direktora "Komunalca" Kraljića.

Osim Damjana Jokića, Kraljića je napao i Jokićev sin koji ide u osmi razred osnovne škole. Napadnuti Kraljić je, po Zrilićevim riječima, teško ozlijeđen i još se nalazi u zadarskoj Općoj bolnici.

Glasnogovornik PU Sandra Poljak Jurinčić rekla je da je biogradska policija podigla kaznenu prijavu protiv napadača Jokića zbog nasilničkog ponašanja te ga privela istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji mu je zabranio pristup napadnutom Kraljiću.

Policija je obavila i razgovor s malodobnim napadačevim sinom, a izvještaj o tome podnijela je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Poljak Jurinčić rekla je da su Kraljićeve ozljede okvalificirane kao lakše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙