FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen splitski proračun

SPLIT,28. prosinca 2006.(Hina) - Splitsko Gradsko vijeće večeras je, nakon višesatne rasprave većinom glasova prihvatilo proračun za 2007. godinu u iznosu od 801 milijun i 758 tisuća kuna, što je za 83 milijuna kuna više od ovogodišnjeg proračuna.
SPLIT,28. prosinca 2006.(Hina) - Splitsko Gradsko vijeće večeras je, nakon višesatne rasprave većinom glasova prihvatilo proračun za 2007. godinu u iznosu od 801 milijun i 758 tisuća kuna, što je za 83 milijuna kuna više od ovogodišnjeg proračuna.

Proračuna je prihvaćen je glasovima vladajuće koalicije HDZ - Lista Velog mista te vijećnika HČSP-a, HB-a i HSP-a.Protiv proračuna glasovali su vijećnici SDP-a, HNS-LD-a i nezavisni vijećnik Slobodan Beroš.

Član Poglavarstva zadužen za financije Jurica Jurišić naglasio je kako je riječ o razvojnom proračunu koji vodi računa o socijalnim potrebama što su u raspravi isticali i vijećnici vladajuće koalicije.

SDP-ovi vijećnici, s druge strane, smatraju da proračun nije socijalan te da je, prema riječima vijećnice Aide Batarelo, izrađen "konzervativno i ziheraški" te "u potpunom raskoraku sa stvarnošću".

Posljednja ovogodišnja sjednica splitskog Gradskog vijeća trajala je više od 11 sati tijekom kojih je prihvaćen i program javnih potreba.

Većinom glasova, uz neodobravanje oporbe, prihvaćen je projekt zaduživanja municipalnim obveznicama od 60 milijuna kuna na rok od osam godina za financiranje nastavka izgradnje kapitalnih gradskih objekata. Oporba je zamjerila što se taj novac koristi za infrastrukturne potrebe, odnosno za šminkanje grada, a ne za krupne projekte koji će doprinijeti razvoju i zapošljavanju.

Gradonačelnik Zvonimir Puljić odgovorio je kako će, primjerice, nakon izgradnje i uređenja Vukovarske ulice doći do podizanja privatnih poslovnih i stambenih objekata od kojih će najmanja neposredna korist biti plaćanje komunalnih doprinosa. Za Rivu, Manđerovu ulicu i Dobri to će biti manje neposredno, ali sasvim sigurno pridonosi tome da Split postane turistička metropola štu mu je najbrža perspektiva razvitka, rekao je Puljić.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog Poglavarstva da se na dan Splitskog sporta 15. rujna otvori Salon sporta na Gripama kao prvi korak prema otvaranju Muzeja sporta. Naknadna studija utvrdit će stalni smještaj tog muzeja i njegovu veličinu.

(Hina) xdstr yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙