FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer RS-a Dodik poručio Doris Pack da je neprijatelj Srba

BEOGRAD/BANJA LUKA, 26. prosinca 2006. (Hina) - Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je zastupnici u Europskom parlamentu Doris
BEOGRAD/BANJA LUKA, 26. prosinca 2006. (Hina) - Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je zastupnici u Europskom parlamentu Doris

Pack da je zaslužila epitet neprijatelja Republike Srpske i Srba jer zagovara ustavne promjene u Bosni i Hercegovini koje bi vodile dominaciji Bošnjaka, objavila je u utorak agencija Beta.

U otvorenom pismu koje je uputio voditeljici izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack povodom njenih stavova o stanju u BiH, iznijetih u ponedjeljak u sarajevskom Dnevnom avazu, Dodik poručuje da su građani Republike Srpske njega izabrali za svog predstavnika i čovjeka zaduženog da u njihovo ime razgovara i odlučuje o najvažnijim pitanjima.

Kako Beta navodi "Dodik svoj stav ilustrira negativnim stavom Doris Pack u s vezi s usuglašenim paketom o ustavnim reformama u BiH, navodeći da ona umjesto kompromisnog rješenja koje značajno jača ulogu i nadležnosti centralnih organa, sada promovira ustavne promjene koje bi značile isključivu dominaciju jednog naroda nad preostala dva".

Pack je za Dnevni avaz izjavila da se razgovori o ustavnim promjenama moraju vratiti na početak, kao i da treba ukinuti princip entitetskog glasovanja u parlamentu BiH.

Dodik je rekao da će od Europskog parlamenta zatražiti formiranje povjerenstva koje bi ispitalo na koji način je trošen novac iz europskih fondova dodijeljen RS 1998., kada je on prvi put izabran za premijera, a taj će zahtjev uputiti "zbog laži koje je iznijela Pack.

Ona je za sarajevski tisak izjavila da su sredstva iz europskih fondova upućena RS 1998. godine završila u Laktašima, Dodikovu rodnom mjestu, a nisu bila utrošena za podršku povratku u RS za što su bila namijenjena.

Dodik je zanijekao tvrdnje Doris Pack da je novac iz europskih fondova zloupotrijebljen, navodeći kako "svatko zna da nijedan cent europskih para nije moguće upotrijebiti bez europskog ureda u Sarajevu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙