FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beogradu umro vaterpolista Mirko Sandić

BEOGRAD, 26. prosinca 2006. (Hina/AFP) Nakon duge bolesti u Beograduje u nedjelju u 64. godini umro poznati vaterpolista Mirko Sandić.
BEOGRAD, 26. prosinca 2006. (Hina/AFP) Nakon duge bolesti u Beogradu je u nedjelju u 64. godini umro poznati vaterpolista Mirko Sandić.

Mirko Sandić bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine osvojila zlatnu, a na Igrama u Tokiju 1964. srebrnu medalju.

Za reprezentaciju Jugoslavije Sandić je od 1958. do 1974. godine odigrao 235 utakmica u kojima je postigao 250 golova. Proglašen je i najboljim vaterpolistom VK "Partizana" svih vremena jer je sa njime 11 puta osvajao naslov prvaka Jugoslavije te pet naslova najbolje vaterpolo momčadi Starog kontinenta.

Za velike zasluga za svjetski vaterpolo 1999. godine ga je Međunarodna pivačka i vaterpolo reprezentacija uvrstila među vaterpolo velikane u "Kuću slavnih".

Zbog svojih igračkih i ljudskih vrlina Sandić je bio popularan svuda u svijetu, a većina njegovih suigrača iz hrvatskih klubova, koji su tada činili okosnicu reprezentacije, Ivo Trumbić, Vinko Rossi, Zlatko Šimenc, Ante Nardeli, Ozren Bonačić, Frane Nonković, Karko Stipanić, Zoran Janković, Zdravko Hebel, Miroslav Poljak i Ronald Lovaty bit će nazočna u srijedu u Beogradu na posljednjem ispraćaju Mirka Sandića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙