FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: bura i dalje otežava promet

ZAGREB, 22. prosinca 2006. (Hina) - Zbog bure su dionice državnih cesta: Senj-Sveta Marija Magdalena (Jadranska magistrala D 8) i Brušane-Karlobag (D 25) otvorene samo za osobna vozila, javio je Hrvatski autoklub u 18 sati.
ZAGREB, 22. prosinca 2006. (Hina) - Zbog bure su dionice državnih cesta: Senj-Sveta Marija Magdalena (Jadranska magistrala D 8) i Brušane-Karlobag (D 25) otvorene samo za osobna vozila, javio je Hrvatski autoklub u 18 sati.

Paški most i dionica Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog zatvoreni su za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Dionicom Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (D 8) smiju voziti: osobna vozila, autobusi i kamioni koji nemaju natkriven tovarni prostor.

Dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica, zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Na otoku Cresu, zbog prevrtanja teretnog vozila promet teče jednim trakom, naizmjence, na državnoj cesti D 100 Predošćica-Cres.

Zbog mjestimice vlažnih kolnika u većem dijelu Like i Gorskog kotara, te niskih temperatura, moguća je poledica. Upozorava se vozače na krajnji oprez, posebice na nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih je uvjeta na snazi zabrana kretanja vozilima bez zimske opreme te s priključnim vozilma na sljedećim cestama: zaleđe Novog Vinodolskog, ŽC 5062 Fužine-Lič-Lukovo-Bribir-Jargovo-D 8, ŽC 5094 Novi Vinodolski-Bater-Breze-D 32 i

ŽC 5110 Klenovica-Krivi Put-Prokike-D 23.

Promet je na većini glavnih cesta srednje gust. Pojačan je na cestama u većim gradovima te na njihovim prilaznim cestama. Promet je izrazito pojačan na Zagrebačkoj obilaznici od čvora Lučko prema čvoru Buzin i dalje prema Velikoj Gorici.

Danas do 23 sata na snazi je zabrana vožnje za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t. Zabrana vrijedi na važnijim državnim cestama. Na autocestama zabrana ne vrijedi.

Pojačan je ulaz teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Lupinjak i Bregana, uz moguća i duža čekanja.

Ulaz osobnih vozila pojačan je na GP Macelj, dok je na GP Stara Gradiška i Slavonski Brod izrazito pojačan izlaz, također osobnih vozila. Savjetuje se vozačima da idu i prema GP-ima Hrvatska Dubica te Slavonski Šamac, gdje su manje gužve.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙