FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena obnovljena kazališna dvorana u Poreču

POREČ,22. prosinca 2006.(Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Poreču nakon devet mjeseci obnove otvoreno porečko Gradsko kazalište, u čiju je obnovu uloženo 14 milijuna i 400 tisuća kuna.
POREČ,22. prosinca 2006.(Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Poreču nakon devet mjeseci obnove otvoreno porečko Gradsko kazalište, u čiju je obnovu uloženo 14 milijuna i 400 tisuća kuna.

Zgrada porečkog kazališta izgrađena je koncem 19. stoljeća. Do sada je više puta obnovljena, a ova posljednja obnova, za koju je 500 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture, a ostatak Grad Poreč, bila je nužna zbog derutnosti objekta i zastarjelosti opreme koji su dovodili u pitanje obavljanje osnovnih djelatnosti.

Broj sjedaćih mjesta je s 270 smanjen na 227, kazalište je dobilo novu stilsku rasvjetu, moderne garderobe i sustav ventilacije, a ima i prilaze prilagođene invalidima, rekao je voditelj projekta obnove i pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav grada Poreča Milan Laković.

Svečanosti otvaranja, među ostalima, bio je nazočan i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan koji je ustvrdio da se Poreč ovim projektom pridružio investicijskom programu Ministarstva kulture, u sklopu kojega se već tri godine obnavljaju kazališne zgrade diljem Hrvatske, u što je već uloženo 50 milijuna kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je da je Istra vodeća kulturna regija u zemlji te kako Županija za kulturu izdvaja više od deset posto proračuna. Obećao je da će se Županija uključiti i u sufinanciranje kazališnog programa u Poreču, s obzirom na to da nije sudjelovala u financiranju radova.

Inače, osim moderne i funkcionalne kazališne i kino dvorane, zgrada kazališta nudi prostore i za druge aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙