FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 5. prosinca

ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 5. prosinca.
ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 5. prosinca.

DONJA STUBICA - Tematska sjednica Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora o javno-privatnom partnerstvu u djelatnosti socijalne skrbi (Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Varaždin-podružnica Pustodol, Donja Stubica u 12 sati)

ZAGREB - Sjednica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Josipa Jelačića u 12 sati).

ZAGREB - U dvodnevnom posjetu Ravnateljstvu policije MUP-a RH (5. i 6. prosinca) prvi put će boraviti izaslanstvo EUROPOL-a, koje predvodi direktor Max Peter Ratzel. Izaslanstvo će primiti ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin (sjedište MUP-a, Savska 33, u 10 sati)..

Tijekom posjeta izaslanstvo EUROPOL-a upoznat će se s organizacijom i načinom djelovanja hrvatske policije, razgovarat će se o provedbi Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji RH i EUROPOL-a, o administrativnoj i tehničkoj integraciji Hrvatske u procese EUROPOL-a te o upućivanju hrvatskih časnika za vezu u EUROPOL.

ZAGREB - Predstavljanje istraživanja o malom i lakom oružju u Republici Hrvatskoj na kojem će se izvijestiti o rezultatima šestomjesečnog istraživanja, uočenim problemima, te pomacima u kontroli malog i lakog oružja koje je ostvarila Vlada, a koji će poslužiti kao podloga za izradu Nacionalne strategije za kontrolu malog i lakog oružja (hotel Regent Esplanade, konferencijska dvorana Pariz, Mihanovićeva 1 u 11 sati).

DUBROVNIK - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u Dubrovniku će 5. i 6. prosinca obilježiti Dan pomoraca - blagdan sv. Nikole. Prvog dana bit će predstavljena Konvencija o radu pomoraca te idejni projekt hrvatskog školskog broda tipa "Loger", kojeg je izradio Brodarski institut. Skup će otvoriti državni tajnik za more Branko Bačić, a nazočit će predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske, brodara, pomorskih fakulteta i škola, udruga brodara, strojara, kapetana, saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze, grada i županije (hotel Hilton Imperial Dubrovnik u 10 sati).

ZAGREB - Sastanak vodstva HDZ-a i umirovljenih generala (prostorije HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4 u 9 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSLS-a na temu "Zakon o poticanju ulaganja i naša iskustva". Na konferenciji će govoriti zastupnik Ivan Čehok, stručnjak za gospodarska pitanja u HSLS-u Davor Štern i ravnatelj Agencije za poticanja i ulaganja Slobodan Mikac (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića u 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog Caritasa u povodu Božićne akcije "Za 1000 radosti", prikupljanja pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj (Nadbiskupski duhovni stol, Velika dvorana, Kaptol 31 u 9,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Leonardo da Vinci: Codex Atlanticus" na kojoj će biti predstavljen odabir od 60-ak Leonardovih rukopisa koji se čuvaju u znamenitoj milanskoj Biblioteci Ambrosiani. Na otvorenju će, kako se najavljuje, govoriti ministar kulture Božo Biškupić i veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Alessandro Grafini. (Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10 u 19 sati).

OSIJEK - 17. "Krležine dane u Osijeku" otvorit će predstava "U agoniji" varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK u Osijeku u 20 sati). U sklopu te četverodnevne kazališno-teatrološke manifestacija održat će se i znanstveni skup na temu "Vrijeme i prostor u hrvatskoj dramskoj književnosti i kazalištu".

ZAGREB - Predstavljanje velike studije slovenske povjesničarske Jere Vodušek Starič "Kako su komunisti osvojili vlast 1944.-1946." Uz autoricu, knjigu će predstaviti prevoditelj Živko Gruden, urednik Josip Pavičić te povjesničari Hrvoje Matković i Nikica Barić (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/I, u 10,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjiga "Putovi pored znakova" Krešimira Nemeca i "Sugovor s literarnim đavlom" Gordane Slabinac. O knjigama će govoriti autori te akademik Tonko Maroević, Dubravka Oraić Tolić, Andrea Zlatar i urednica Nives Tomašević (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/I, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Marija Šlausa "Bioarheologija - demografija, zdravlje, traume i prehrana starohrvatskih populacija". O knjizi će govoriti autor, recenzenti akademik Pavao Rudan i prof. dr. Željko Tomičić te predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul (Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28, III kat, u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙