FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neznatne oscilacije cijena na europskim tržištima dionica

LONDON, FRANKFURT, 21. prosinca 2006. (Hina/Reuters) - U očekivanju novih američkih gospodarskih pokazatelja u četvrtak su na europskim burzama blago oslabile cijene blue-chip dionica.
LONDON, FRANKFURT, 21. prosinca 2006. (Hina/Reuters) - U očekivanju novih američkih gospodarskih pokazatelja u četvrtak su na europskim burzama blago oslabile cijene blue-chip dionica.

Tako je do podneva londonski Ftse indeks oslabio nekih 0,1 posto, na 6.192 boda. Frankfurtski DAX spustio se 0,3 posto, na 6.570 bodova.

Od većih gubitnica izdvaja se dionica britanskog mobilnog operatera Vodafonea, koja je pojeftinila dva posto. Razlog njezinu slabljenju bilo je izvješće londonskog dnevnika Financial Times o sastanku upravnog odbora tog operatera na kojem se razmatra ponuda za kupovinu indijskog mobilnog operatera Hutchinson Essara 'teška' 13,5 milijardi dolara.

"Ta priča još je daleko od završetka. Postoji lagana zabrinutost na tržištu da ima i drugih zainteresiranih te da će konačna cijena biti mnogo viša od ove koja se spominje", rekao je jedan trgovac.

No, dionice najvećeg europskog proizvođača medicinskih uređaja Smith&Nephew-a poskočile su gotovo sedam posto zbog medijskih izvješća da jedan private equity fond planira dati ponudu za njegovo preuzimanje.

Ulagači čekaju na konačne podatke o gospodarskom rastu SAD-a u trećem ovogodišnjem tromjesečju, te pregled industrijskih aktivnosti u prosincu koji objavljuje philadelphijski ogranak američke središnje banke Fed. Ti podaci trebali bi im signalizirati hoće li Fed iduće godine srezati kamatne stope.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao je 0,22 posto, na 17.048 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙