FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović pušten iz pritvora

SARAJEVO, 21. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović pušten je u četvrtak iz pritvora u Sarajevu nakon što je sud BiH prihvatio jamstva koja je ponudila obrana.
SARAJEVO, 21. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović pušten je u četvrtak iz pritvora u Sarajevu nakon što je sud BiH prihvatio jamstva koja je ponudila obrana.

Skupina Čovićevih prijatelja ponudila je zalog nad nekretninama vrijednim više od milijun i pol eura kao jamstvo da Čović, kojemu je izrečena nepravomoćna presuda od 5 godina zatvora, neće pobjeći iz zemlje do okončanja postupka pred sudom BiH i izricanja pravomoćne presude.

Čović je sudu morao predati putovnice BiH i Hrvatske, a prije puštanja iz pritvora morao se obvezati da će se jednom tjedno javljati policiji u Mostaru, gdje mu je prebivalište.

Izašavši iz zatvora u Sarajevu, Čović je novinarima kazao da nema, niti je imao, namjeru pobjeći iz zemlje te da će u BiH dočekati kraj procesa u predmetu Lijanovići u kojemu je za sada jedini osuđeni za zlouporabu položaja i ovlasti, dok su svi drugi oslobođeni optužbe.

Također se zahvalio prijateljima koji su ponudili imovinu kao jamstvo za njegovo puštanje na slobodu. Potvrdio je i kako je dobio pismeni otpravak presude te je kazao da će njegovi odvjetnici ovih dana svakako uložiti žalbu.

Na pitanje kako komentira stanje u zemlji s obzirom na to da u BiH još nije uspostavljena nova vlast na temelju rezultata izbora održanih 1. listopada, Čović je kazao da bi taj proces trebalo što prije okončati te da HDZ BiH u tome svakako kani pomoći.

Nije želio komentirati mogućnost da HDZ BiH zajedno s HDZ 1990. sudjeluje u izvršnoj vlasti, rekavši samo kako on osobno i njegova stranka mogu surađivati sa svima koji žele dobro BiH.

Odmah po izlasku iz pritvora u Sarajevu Čović je otputovao u Mostar gdje se očekuje i održavanje sjednice Predsjedništva HDZ BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙