FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Sudac Kovač prekinuo istragu u tzv. slučaju "selotejp"

OSIJEK, 21. prosinca 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač donio je rješenje o privremenom prekidu istrage u tzv. slučaju "selotejpt", izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo zamjenik predsjednika osječkoga Županijskog suda i glasnogovornik toga suda Miroslav Rožac.
OSIJEK, 21. prosinca 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač donio je rješenje o privremenom prekidu istrage u tzv. slučaju "selotejpt", izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo zamjenik predsjednika osječkoga Županijskog suda i glasnogovornik toga suda Miroslav Rožac.

Zahtjev za prekid istrage podnijeli su 4. prosinca odvjetnici saborskog zastupnika Branimira Glavaša, a rješenje o privremenom prekidu istrage, do 6. siječnja, sudac Kovač donio je na temelju izvješća imenovanih medicinskih sudskih vještaka.

Obrazlažući odluku koju je suca Kovača donio jučer, glasnogovornik Rožac istaknuo je da je liječnički Konzilij - u kojem su prof. dr. Aleksandar Včev, predstojnik Klinike za internu medicinu Kliničke bolnice (KB) Osijek i prof. dr. Pavo Filaković, predstojnik Psihijatrijske klinike KB Osijek - 6. prosinca pismeno izvijestio suca Kovača o procesnoj nesposobnosti Branimira Glavaša.

To su medicinski vještaci i usmeno obrazložili na istražnom ročištu 11. prosinca.

U medicinskim nalazima službenih sudskih vještaka naglašeno je kako je Glavaš procesno nesposoban, jer se zbog teško narušenog zdravlja (nakon 37 dana štrajka glađu) ne može koncentrirano i razložno pratiti ročišta ni fizički ni psihički.

Istraga je prekinuta na rok od mjesec dana, koji ističe 6. siječnja, kada medicinski sudski vještaci ponovno moraju procijeniti zdravstveno stanje Branimira Glavaša i donijeti odluku o tome je li i dalje procesno nesposoban ili se nešto promijenilo.

Naime, pojasnio je glasnogovornik Rožac, medicinski vještaci su 6. prosinca donijeli rješenje o procesnoj nesposobnosti te stoga nakon mjesec dana, dakle 6. siječnja, moraju dati novi nalaz.

Sudac Kovač je do donošenja rješenja o prekidu istrage u tzv. slučaju "selotejp" saslušao oko 70 svjedoka od ukupno 90 predloženih za taj slučaj.

Žalbeni rok na odluku suca Kovača o prekidu istrage je tri dana od primitka rješenja o toj odluci, rekao glasnogovornik osječkoga Županijskog suda Rožac

Glasnogovornik Državnog odvjetništva u Osijeku, Zvonko Kuharić, potvrdio je Hini kako je županijski državni odvjetnik Davor Petričević "tek dobio rješenje (o privremenom prekidu istrage)", te kada "prouči razloge zbog kojih je takvo rješenje donijeto, odlučit će hoće li podnijeti žalbu"

Glasnogovornik osječkoga Županijskog suda Rožac najavio je danas i ekshumaciju dvije nepoznate osobe koja će se najvjerojatnike provoditi sutra na Aninom groblju u Osijeku, a koje se povezuju sa slučajem "selotejp".

Branimira Glavaša uz još šest okrivljenika tereti se za ubojstva srpskih civila na obali Drave 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙