FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerno prikazano sedam novih filmova Zagreb filma

ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - Zagreb film večeras je u kinu Broadway Tkalča premijerno prikazao sedam novih animiranih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji te filmske kuće.
ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - Zagreb film večeras je u kinu Broadway Tkalča premijerno prikazao sedam novih animiranih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji te filmske kuće.

Prikazani su filmovi "Malformance Performance" Tomislava Gregla, "Unplugged" Stjepana Mihaljevića, "Zakaj sam pevca razapel" Vladimira Tadeja, "Kako je nastala kiša" Magde Dulčić, "Preopterećenje" Stiva Šinika, "Kocka je bačena" Dina Krpana i "Transoptic" Branka Farca.

Animacijom gline u filmu "Malformance Performance", nastalom prema scenariju Tahira Mujičića, prati se transformacija negativaca kroz povijest, od Staljina do Osame Bin Ladena.

Film "Zakaj sam pevca razapel" posvećen je ocu hrvatske naive Ivanu Generaliću i nadahnut njegovom slikom "Razapeti pevec".

Djeci je namijenjen film "Kako je nastala kiša" o nesretno zaljubljenom uplakanom oblaku.

Zasićenošću prevelikim brojem informacija koje primamo u jednom danu bavi se film "Preopterećenje", dok "Transoptic" prikazuje dan koji će promijeniti život jednog umjetnika.

"Unplugged" je film noir koji prati taksista upletenog u zavjeru, a "Kocka je bačena" ekspresionističko djelo u kojem autor pokušava pomiriti eksperimentalni film i naraciju.

Po riječima Vinka Brešana, direktora Zagreb filma, taj pedesetominutni program uspjeh je za hrvatsku animaciju, pogotovo zato što je riječ o polugodišnjoj produkciji, i iako je 2006. pokazala da u Hrvatskoj postoji niz kreativnih autora, budućnost animacije treba tražiti u profesionalizaciji i produkciji dugometražnog animiranog filma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙