FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvijezda filma "Rođenje Isusovo" Keisha Castle-Hughes propustila premijeru zbog trudnoće

ZAGREB/VATIKAN , 27. studenog 2006. (Hina) - Tinejdžerska filmskazvijezda Novozelanđanka Keisha Castle-Hughes (16) koja u filmuredateljice Catherine Hardwick "Rođenje Isusovo" glumi Isusovu majkuMariju, nije nazočila vatikanskoj pretpremijeri filma održanoj unedjelju zbog trudnoće, izvijestili su britanski mediji.
ZAGREB/VATIKAN , 27. studenog 2006. (Hina) - Tinejdžerska filmska zvijezda Novozelanđanka Keisha Castle-Hughes (16) koja u filmu redateljice Catherine Hardwick "Rođenje Isusovo" glumi Isusovu majku Mariju, nije nazočila vatikanskoj pretpremijeri filma održanoj u nedjelju zbog trudnoće, izvijestili su britanski mediji.

Premijeri nije nazočio ni papa Benedikt XVI. zbog priprema za skorašnji posjet Turskoj. No, član Papinskog vijeća za kulturu i njegov glasnogovornik rekao je kako se od glumice očekuje da svoju ulogu odigra dobro, a ne da bude svetica.

Glumica, koja bi trebala roditi u proljeće, izjavila je kako je bila vrlo uzbuđena kad je doznala da će sa svojim 19-godišnjim partnerom imati dijete te da joj je posebno drago što je snimanje filma trajalo dok je ona bila "u blagoslovljenom stanju".

Pretpremijera filma "Rođenje Isusovo" održana je u vatikanskoj dvorani Pavla VI. koja se nekad koristi za nedjeljne mise i audijencije hodočasnika. Pretpremijeri je nazočilo oko 7.000 gledatelja, a premijera će se održati 1. prosinca.

Filmska ekipa međunarodna je i različitih vjeroispovijesti, glavna glumica Castle Hughes po majci je maorskog podrijetla, a po ocu Australka, Josipa glumi Oscar Isaac (30) Amerikanac židovskog podrijetla, Elizabetu iranska muslimanska Shohreah Aghdasloo, a scenarist Mike Rich rekao je da je pripadnik jedne crkve, ali ne katoličke dok je redateljica protestantske vjere. Glumci u filmu dolaze iz 23 zemlje, od Irana do Gvatemale.

Riječ je o biblijskoj priči prema kojoj anđeo Gabriel najavljuje Mariji da će bezgrešnim začećem roditi Isusa te da će novorođenče posjetiti trojica mudraca.

"Richev scenarij temelji se na evanđeljima Luke i Mateja i omogućuje gledatelju upoznavanje s Marijom i Josipom u njihovoj svakodnevici, kao osoba punih čovjekoljublja. Mene je zanimalo adolescentsko doba dvoje mladih ljudi koji su bili vrlo važni za povijest", rekla je redateljica Hardwicke. Istaknula je kako je u filmu prisutan "spontani humor" trojice mudraca - Gašpara, Melkiora i Baltazara.

Sve je u filmu iz povijesnog i vjerskog kuta gledano napravljeno korektno i "s najvećim poštovanjem prema temi i duhu Evanđelja, pa i u scenama koje se ne oslanjaju na tekstove Luke i Mateja", rekao je Mike Rich.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙