FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: u HNK predstavljena knjiga "Vrijeme i vječnost" dr. Petera Kuzmiča

OSIJEK, 11. prosinca 2006. (Hina) - U osječkom HNK danas je predstavljena knjiga "Vrijeme i vječnost - etika, politika, religija" autora dr. Petera Kuzmiča, teologa i poznata publicista.
OSIJEK, 11. prosinca 2006. (Hina) - U osječkom HNK danas je predstavljena knjiga "Vrijeme i vječnost - etika, politika, religija" autora dr. Petera Kuzmiča, teologa i poznata publicista.

"Vrijeme i vječnost ..." zbirka je kolumna jednog od najvećih i najuglednijih intelektualaca u Hrvatskoj, ali poznata i diljem svijeta, napisao je u predgovoru Miroslav Volf sa Sveučilišta Yale.

Augustin Bašić, urednik u Religijskom programu HRT-a, predstavljajući knjigu, rekao je kako je dr. Kuzmič svojim javnim djelovanjem i pisanjem uvelike pridonio ekumenskom i međureligijskom dijalogu, posebno u viševjerskom gradu Osijeku i istočnoj Hrvatskoj.

Politika bez etike ne služi čovjeku, a to dr. Kuzmič u knjizi "i te kako jasno govori". Autor je zabrinut i za kršćanstvo danas i upozorava na važnost odgovora izazovima vremena, kazao je Bašić.

O knjizu su govorili i fra Zvonimir Bono Šagi i Ivica Vrkić. Istaknuli su kako je knjiga dobro došla svakom čovjeku za njegovo osobno promišljanje u sadašnjem trenutku o poimanju vremena i vječnosti. Autor je profesor na jednom bostonskom sveučilištu u SAD-u i dobar poznavatelj američkih prilika, posebice u kontekstu odnosa američke javnosti prema Hrvatskoj, koji bi se, drže, mogao puno bolje profilirati.

Dr. Peter Kuzmič je rekao kako osluškuje globalizaciju koja ima dobrih i loših strana, dodavši kako je etika i moral svakog pojedinca važan prinos pozitivnoj globalizaciji, ali i humanoj politici.

Knjigu je objavio osječki ogranak Matice hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙