FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djed Božićnjak u Klaićevoj bolnici

ZAGREB, 11. prosinca 2006. (Hina) -
ZAGREB, 11. prosinca 2006. (Hina) -

Djecu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj danas je posjetio Djed Božićnjak, a susret su zajednički organizirali Jumbo Tours, T-Hrvatski Telekom i Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima "Krijesnica".

Djed Božićnjak je sinoć stigao iz svog rodnog sela Rovaniemija u Finskoj, a uručujući mališanima prigodne darove, zaželio im je sretne blagdane i brzi oporavak.

Kako bi liječenje djece oboljele od malignih bolesti bilo bar malo lakše, T-Hrvatski Telekom donirao je Onkološkom odjelu dvije pumpe koje smanjuju bol.

Pumpe se koriste najčešće tijekom postoperativnog liječenja i omogućuju djeci filtrirano primanje analgetika te optimalnu terapiju. T-Hrvatski Telekom osigurao je i prigodne blagdanske darove za svo 225 djece koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

U posjetu djeci, Djedu Božićnjaku se pridružila i Bojana Gregorić Vejzović, ambasadorica dobre volje UNICEF-a u Hrvatskoj koji danas slavi svoj 60. rođendan.

Podsjetila je da je prvotna bolnica, prethodnica današnje Klinike za dječje bolesti Zagreb, u Klaićevoj, 1953. sagrađena sredstvima koja je donirao UNICEF, tadašnji Centar za majku i dijete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙