FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata druge rate umirovljeničkog duga počinje 13. prosinca

ZAGREB, 8. prosinca 2006. (Hina) - Isplata druge rate duga umirovljenicima koji su se odlučili na brži model isplate počet će 13. prosinca, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave HPB Investa-društva za upravljanje Umirovljeničkim fondom Dominik Lice.
ZAGREB, 8. prosinca 2006. (Hina) - Isplata druge rate duga umirovljenicima koji su se odlučili na brži model isplate počet će 13. prosinca, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave HPB Investa-društva za upravljanje Umirovljeničkim fondom Dominik Lice.

Toga će dana novac biti uplaćen na tekuće račune i štedne knjižice umirovljenika u poslovnim bankama, a novac će u poštanskim uredima moći podići i oni koji su se odlučili na isplatu putem uputničkog naloga koji im stiže na kućnu adresu.

Putem uputničkog naloga novci se mogu podići u poštanskim uredima do 31. siječnja iduće godine.

Za umirovljenike koji su dostavili sve podatke 13. prosinca se upućuju i doznake u inozemstvo na njihove račune u inozemnim bankama, dok će oni koji HPB Investu nisu prijavili nijedan od navedenih načina isplate dobiti na kućne adrese obavijest o isplati u najbližim poštanskim uredima.

Drugu ratu obeštećenja primit će 292.158 umirovljenika za što će se izdvojiti 1,2 milijarde kuna, kazao je Dominik Lice.

Napomenuo je kako se u bankama i poštama očekuju gužve tijekom prva tri dana isplate, odnosno od 13. do 15. prosinca, te podsjetio umirovljenike da svoj novac mogu podići i tijekom idućih dana i tjedana.

Krajem listopada ukupan broj umirovljenika i njihovih nasljednika koji imaju pravo na obeštećenje bio je 436.422, od čega će 315.962 dobiti novac prema modelu A, odnosno polovicu duga u četiri rate tijekom dvije godine, dok se njih 120.459 odlučilo za model B, tj. cijeli iznos duga u roku osam godina, u koje ulaze dvije godine počeka i šest godina isplate.

Prva rata duga onima koji su se odlučili za model B isplatit će se krajem 2007. godine, zajedno sa zadnjom ratom isplate po modelu A, podsjetio je Lice.

Od umirovljenika koji su se odlučili za brži model isplate prvu ratu duga nije dobilo njih 22.819, od čega je 12.000 članova Umirovljeničkog fonda koji nisu poslali nikakav odgovor HBP Investu.

"Oni će imati svoj udio u fondu dokle god on postoji i moći će podići svoje novce prema modelu A s potrebnom dokumentacijom", istaknuo je Lice.

Ostali koji čekaju isplatu uglavnom su nasljednici koji moraju dostaviti uredna rješenja o nasljeđivanju.

Svim nasljednicima pokojnih članova Fonda koji nisu dostavili pravomoćna i uredna rješenja o nasljeđivanju do 30. travnja 2006. dodijeljen je model B te im je omogućeno da nakon dostave uredne dokumentacije zadrže isti model ili izaberu model A.

"Taj im je izbor omogućen jer zbog ostavinskih sporova opravdano nisu bili u mogućnosti izjasniti se o načinu isplate", pojasnio je Lice.

Za upite umirovljenika HPB Invest je otvorio kontakt centar kojemu se mogu javljati od 7 do 24 sata na besplatni broj telefona 08008005 ili za pozive iz inozemstva broj 0038516610225.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙