FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska sabor sutra o sudskom registru

ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će nastaviti 23. sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o sudskom registru.
ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će nastaviti 23. sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o sudskom registru.

Riječ je o dokumentu iz paketa usklađivanja hrvatskoga sa zakonodavstvom Europske unije, kojim bi se, među ostalim, omogućilo da se isprave uz prijavu za upis u registar dostavljaju elektroničkim putem.

Pred zastupnicima je i prijedlog novog zakona o poticanju ulaganja, koji bi trebao stvoriti temelje za rast investicija u hrvatsko gospodarstvo.

Zakon predviđa niz poticajnih mjera za domaće i strane ulagače, s povlasticama usmjerenim prema proizvodnji i otvaranju novih radnih mjesta.

Sabor bi trebao raspravljati i o izmjenama Zakona o bankama, kojima bi se uvela nova financijska institucija - štedna banka, s manjim opsegom poslova u odnosu na banke.

Odobrenje za rad tih kreditnih institucija izdavala bi Hrvatska narodna banka, a štedne banke trebale bi brže i jednostavnije ispunjavati potrebe građana i malih poduzetnika.

Predložen je i zakon o kreditnim unijama, koje bi zamijenile dosadašnje štedno-kreditne zadruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙