FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja svijet - za ponedjeljak, 4. prosinca

ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) -
ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) -

Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 4. prosinca.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uručit će vjerodajnice veleposlanicima Veselku Grubišiću, imenovanom veleposlaniku Hrvatske u Irskoj, Damiru Kušenu, imenovanom veleposlaniku Hrvatske u Finskoj, Tomislavu Caru, imenovanom veleposlaniku Hrvatske u Slovačkoj te Željku Kirinčiću, imenovanom veleposlaniku Hrvatske u Ukrajini (12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

BRUXELLES - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravit će u Kraljevini Belgiji od ponedjeljka navečer do srijede i sastati se sastati s kraljem Albertom II, predsjednikom Europskog parlamenta Josepom Borrellom, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom. Tijekom boravka u Belgiji, predsjednik Mesić sudjelovat će na konferenciji Zaklade Konrad Adenauer pod nazivom "Partneri Europe s Balkana". Osim toga, predsjednik Mesić će se sastati i s valonskim premijerom Eliom di Rupom, zatim s Pierrom Chevalierom, posebnim izaslanikom OESS-a, senatorom i predsjednikom Belgijsko-hrvatske komore za gospodarsku

suradnju i kulturnu promidžbu, kao i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u Liegeu.

BRUXELLES - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na dvodnevnom susretu 14. Ministarskog vijeća OESS-a, godišnjem sastanku na razini ministara vanjskih poslova zemalja članica OESS-a. Ministrica Grabar-Kitarović održat će u ponedjeljak govor u okviru plenarnog zasjedanja.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove Svekineskog narodnog kongresa, vođeno potpredsjednikom Odbora Wangom Yingfanom, boravit će u posjetu Hrvatskoj na poziv saborskog Odbora za vanjsku politiku.

PRIŠTINA - Zamjenica pomoćnika američke državne tajnice Rosemary DiCarlo i predstavnik Europske unije za status Kosova Stephan Lehne posjetit će Kosovo i sastat se s najvišim predstavnicima kosovskih institucija, pregovaračkim timom Kosova i predstavnicima kosovskih Srba. U izaslanstvu će biti i predstavnici Ureda glavnog pregovarača UN-a za status Kosova u Beču (UNOSEK), kao i predstavnici EU-a.

PODGORICA - U okviru Regionalnog programa tranzicijske pravde UN-ovog programa za razvoj (UNDP) crnogorsko državno tužiteljstvo i UNDP organiziraju Okrugli stol na temu "Progon počinitelja ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida pred domaćim sudovima i naknada materijalne štete žrtvama" na kojem će sudjelovati tužitelji i suci iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

BRUXELLES - Povjerenica EU-a za vanjsku politiku Benita Ferrero-Waldner objavit će revidirani dokument Politika EU-a prema susjedstvu.

LONDON - Velika Britanija će objaviti dokument o budućnosti svoje nuklearne obrane.

Dežurni urednici:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren/Slavoljub Leko

Navečer: Darko Vlahović

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xbcav ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙