FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. studenoga

ZAGREB, 16. studenoga 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 16. studenoga
ZAGREB, 16. studenoga 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 16. studenoga

MILOČER - Predsjednik Republike Stjepan Mesić sudjelovat će u Crnoj Gori na Regionalnom ekonomskom forumu jugoistočne Europe i na 14. sjednici Igmanske inicijative. Regionalni ekonomski forum za jugoistočnu Europu nevladina je inicijativa čija je svrha okupiti pojedince iz poslovnih i akademskih krugova te javnog života Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije. Svrha je stvoriti neinstitucionalni okvir za razmjenu iskustava i ideja koje bi mogle pridonijeti ubrzavanju i olakšavanju procesa integracije ovih zemalja u Europsku uniju.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. za četvrtak sazvao sastanak vatikanskog vrha, odnosno 21 pročelnika i biskupa raznih papinskih vijeća i kongregacija, na kojem će se razmatrati situacija nastala s biskupom Milingom i zahtjevima za ukidanje celibata. Očekuje se da će šefovi kongregacija i papinskih vijeća razmatrati situaciju nastalu nakon neposlušnosti biskupa Emmanuela Milinga i zahtjeva za oslobađanje od obveze celibata. Milingo je afrički biskup koji se oženio 2001. godine s korejskom liječnicom Mariom Sung, zbog čega je izopćen iz Katoličke crkve.

SINGAPUR - Američki predsjednik George W. Bush posjetit će Singapur u sklopu svoje azijske turneje.

GIRONA - Sastanak francuskih i španjolskih vlade predvođenih predsjednikom Jacquesom Chiracom i premijerom Jose Luisom Zapaterom, posvećen raspravi u obrambenoj suradnji među dvjema državama.

ANKARA - Irački premijer Nuri al-Maliki, koji boravi u posjetu Turskoj, sastat će se s predsjednikom turske vlade Tayyipom Erdoganom.

KATMANDU - Nepalska vlada i maoistički pobunjenici trebali bi potpisati sporazum o trajnom prekidu vatre.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Srđan Baković, Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xkga yam

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙