FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavarottiju će se u Bergamu uručiti nagrada Donizetti

ZAGREB/BERGAMO , 1. prosinca 2006. (Hina) - Jedan od najboljih tenoradanašnjice Luciano Pavarotti uskoro će se prvi put pojaviti ujavnosti, nakon što mu je ljetos operiran rak gušterače, izvijestilisu britanski mediji.
ZAGREB/BERGAMO , 1. prosinca 2006. (Hina) - Jedan od najboljih tenora današnjice Luciano Pavarotti uskoro će se prvi put pojaviti u javnosti, nakon što mu je ljetos operiran rak gušterače, izvijestili su britanski mediji.

Na glazbenom festivalu u Teatru Donizetti koji će se održati u talijanskom Bergamu, opernom će pjevaču 6. prosinca biti uručena nagrada Donizetti, u znak priznanja za njegove izvanredne interpretacije opernih uloga spomenutog kompozitora koje je izvodio diljem svijeta.

Sedamdesetjednogodišnji Pavarotti bio je na oproštajnoj turneji kada su mu liječnici dijagnosticirali rak gušterače, nakon koje je uspješno operiran. Pavarotti je nedavno izrazio želju za ponovnim javnim nastupom.

Glasnogovornica Teatra Donizetti Raffaella Valsecchi je rekla: "Njegovo je zdravlje znatno bolje, ima samo manjih problema s hodanjem te koristi štap."

Pavarotti je svoj pjevački debi imao 1961. u Italiji, nakon čega je izgradio reputaciju jednog od najvećih opernih pjevača u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙