FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra predstavila 200 milijuna kuna vrijedno izdanje obveznica

ZAGREB, 29. studenog 2006. (Hina) - Zagrebačka tvrtka za izgradnju investicijskih objekata Ingra predstavila je danas investitorima 200 milijuna kuna vrijedno izdanje petogodišnjih korporativnih obveznica, koje će biti izdane 6. prosinca.
ZAGREB, 29. studenog 2006. (Hina) - Zagrebačka tvrtka za izgradnju investicijskih objekata Ingra predstavila je danas investitorima 200 milijuna kuna vrijedno izdanje petogodišnjih korporativnih obveznica, koje će biti izdane 6. prosinca.

Dio sredstava prikupljenih ovim izdanjem Ingra će iskoristit za zatvaranje kratkoročnih obveza, a dio za djelomično financiranja projekata planiranih u razdoblju od 2007. do 2011. godine.

Predstavljajući spomenute projekte, predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim je kazao kako vrijednost već ugovorenih poslova na domaćem tržištu iznosi 150 milijuna eura, kolika je i vrijednost planiranih projekata u inozemstvu.

Među projektima u Hrvatskoj Oppenheim je izdvojio sudjelovanje u izgradnji dionice Dugopolje-Ploče autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik, Hidroelektrane Lešće, pogona za proizvodnju biodizela Greenenergy, nekoliko stambeno-poslovnih objekata u Zagrebu i Dubrovniku, turističkog kompleksa u Posedaruju, hotela na otoku Braču i dr.

Ujedno je predstavio planirane, uglavnom infrastrukturne projekte u Alžiru, Njemačkoj, na Bliskom istoku, Rusiji, Ukrajini i dr.

U 50 godina djelovanja, dodao je Oppenheim, Ingra je sudjelovala u izgradnji više od 800 objekata, ukupne vrijednosti od oko 10 milijardi dolara.

Predstavljajući pak projekcije poslovnih rezultata za ovu godinu, Oppenheim je istaknuo kako se očekuje da će prihodi s prošlogodišnjih 254,2 milijuna kuna porasti na 340-350 milijuna kuna, a dobit 'skočiti' s lanjskih 12,5 milijuna kuna na oko 50 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu kapitala Ingra je već prisutna kroz program izdavanja komercijalnih zapisa u ukupnom iznosu od 150 milijuna kuna, od kojih je dosad izdano 85 milijuna kuna.

Knjiga upisa za danas predstavljene obveznice otvorena je jučer, a zatvara se 4. prosinca, kada će biti određena i cijena izdanja. Obveznice će biti izdane 6. prosinca, a dan kasnije bit će uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze.

Zajednički agenti i pokrovitelji ovog izdanja su zagrebački ICF i Raiffeisenbank Austria (RBA), a ICF je i agent zadužen za uvrštenje obveznica na Zagrebačku burzu.

Predsjednik Uprave RBA Zdenko Adrović je tom prilikom istaknuo kako će 2006. biti "upisana zlatnim slovima u povijest hrvatskog tržišta kapitala", obrazloživši to činjenicom da je do sada bilo osam izdanje korporativnih obveznica, da je provedena najveća ikad transakcija na tržištu (preuzimanje Plive) te javna ponuda Ine, koja je prošla "bez ikakve mrlje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙