FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. studenog 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati
ZAGREB, 29. studenog 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati

ZAGREB - Saborska oporba i danas je, u nastavku rasprave o novom Zakonu o oružju, prigovorila da zakon ne rješava problem posjedovanja i uporabe ilegalnog oružja, već da uvodi nove namete legalnim posjednicima oružja. Oporbenjaci su isticali da se problem ilegalnog oružja, kojim se izvršavaju gotovo sva kaznena djela počinjena vatrenim oružjem, neće riješiti ako se zakonom ne propiše obvezna zatvorska kazna za posjedovanje ilegalnog oružja, a ne samo novčane kazne. "Počinitelji kaznenih djela tu novčanu kaznu vrlo lako mogu platiti, a potom ponovno počiniti zločine", upozorava Srećko Ferenčak (HNS), ustvrdivši da zakon uvodi veća ograničenja za posjednike legalnog oružja, a da zanemaruje one koji ga posjeduju ilegalno. Da zakon ne rješava problem posjedovanja ilegalnog oružja smatra i Željko Ledinski (HSS), a slično mišljenje izrazi je i Mirko Filipović (SDP), koji pita na osnovu čega će liječnik utvrđivati fizičku sposobnost za posjedovanje oružja.

ZAGREB - Saborski Klub regionalnih stranaka (PGS-a, MDS-a i SBHS-a) u saborsku je proceduru uputio interpelaciju o odgovornosti Vlade za stanje u tekstilnoj i obućarskoj industriji, kritizirajući Vladu da ništa ne čini na saniranju tih industrijskih grana koje su u vrlo teškom položaju. Željko Pavlic (MDS) je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio da je njegov Klub prikupio potreban broj zastupničkih potpisa za podnošenje interpelacije, kojom, kazao je, želi upozoriti na težak položaj tekstilne i obućarske industrije te pokušati potaknuti državu, odnosno Vladu da tim granama pomogne. Mjerama se predlaže da se sanacija provede iz državnog proračuna, da se u pregovorima s EU-om zatraži prijelazni period za provedbu sanacije te da se izvoznicima putem stimulacija prizna godišnja inflacija na državnoj razini

ZAGREB - Izaslanstvo Europske komisije u Hrvatskoj i Državni zavod za zaštitu prirode predstavili su danas rezultate CARDS projekta Europske unije pod nazivom "Institucionalno jačanje Državnog zavoda za zaštitu prirode". Cilj tog projekta, vrijednog 497 tisuća eura, je poboljšanje očuvanja prirode i biološke raznolikosti u Hrvatskoj i to institucionalnim jačanjem Državnog zavoda za zaštitu prirode, rekao je izaslanik Europske komisije Davor Percan. Istaknuo je da je taj projekt jedan od najuspješnijih CARDS-ovih u Hrvatskoj dodavši da je u svom približavanju Europskoj uniji Hrvatska na polju zaštite okoliša daleko odmakla prema usvajanju europskih standarda. Ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković rekao je na predstavljanju da je taj projekt izuzetno važan u mozaiku koji se zove zaštita prirode u Hrvatskoj.

ZAGREB - Prometni policajac i vozač koje je jedan građanin s prozora mobitelom slučajno snimio kako primanju, odnosno daju mito uhićeni su i uz kaznene prijave predani istražnom sucu, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. U kraćem filmu snimljenom u petak, 24. studenoga na uglu Makančeve i Zvonimirove ulice u Zagrebu vidi se kako prometni policajac dolazi do Renault Kangoa i nakon kratkog razgovora otvara blok s kaznama u koji vozač stavlja novac. Osumnjičeni policajac i vozač uhićeni su u utorak, nakon dovršenih kriminalističkih izvida, kažu u policiji. Osim za primanje mita policajac se tereti i za krivotvorenje isprave, odnosno prepravljanje službene dokumentacije kako bi prikrio da je primio novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙