FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ odbacio tvrdnje o namještanju stranačkih izbora

ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Članovi Predsjedništva zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a odbacili su danas optužbe bivših HDZ-ovaca Ivana Drmića (HDSSB) i Vinka Sablje (HB) o namještanju rezultata izbornih sabora HDZ-a 2002. i 2004.
ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Članovi Predsjedništva zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a odbacili su danas optužbe bivših HDZ-ovaca Ivana Drmića (HDSSB) i Vinka Sablje (HB) o namještanju rezultata izbornih sabora HDZ-a 2002. i 2004.

Predsjednica Gradskog odbora Jadranka Kosor, koja je na 7. općem izbornom saboru HDZ-a 2002. izabrana za zamjenicu predsjednika stranke je, na konferenciji za novinare, ocijenila da je riječ o prozirnoj igri i pokušaju unošenja nemira i razdora u HDZ u izbornoj godini.

"Dok su bili članovi HDZ-a, sve je bilo u najboljem redu, a čim su iz ovih ili onih razloga otišli iz stranke, sasuli su drvlje i kamenje i to najbolje govori o njima samima", rekla je Kosor.

Članovi Predsjedništva GO HDZ-a koji su sudjelovali u izbornim saborima HDZ-a 2002. i 2004. jednodušno su ustvrdili da su izbori provedeni pošteno, te da nije bilo mogućnosti manipulacije.

Naglasili su da su 2002. svi kandidati za stranačke dužnosti imali svoje promatrače na svakom biračkom mjestu.

Ti su promatrači, tvrdi Mario Zubović, imali i svoje zamjenike, za slučaj da je netko od njih morao napustiti svoje mjesto, pa se nije moglo dogoditi da glasačke kutije tijekom izbora i brojanja glasova ostanu bez nadzora bilo koje strane.

Zubović je ustvrdio i da ima potpisane izjave nekih promatrača koji su na tom saboru izbore nadgledali u ime Maje Freundlich i Ivića Pašalića, protukandidata Ive Sanadera za predsjedničko mjesto, a u kojima ti promatrači kažu kako Drmić i Sabljo ne govore istinu.

Kazao je i da je uloga Branimira Glavaša i njegovih ljudi bila isključivo fizički osigurati 7. izborni sabor HDZ-a.

Odbacio je i tvrdnje Ivana Drmića da je osobno zaokruživao Vladimira Šeksa i Luku Bebića na izbornim listićima za članove Predsjedništva HDZ-a, na izbornom saboru u Rijeci 2004.

Kazao je kako je poznato da se Drmiću toga dana rodila kćer, te da nije sudjelovao u radu tog izbornog sabora.

Tajnica HDZ-a za odnose s iseljeništvom Asja Bebić opovrgnula je Sabljine tvrdnje da je Sanader pred izborni sabor 2002. među iseljenike poslao svoje emisare, kako bi lobirali za njega i procijenili tko bi kako mogao glasovati.

"Naprotiv, Sabljo je bio Pašalićev emisar i kao takav je lobirao među iseljenicima, pokušavajući ih nagovoriti da liste izaslanika promijene u Pašalićevu korist", ustvrdila je Bebić.

HDZ-ovci su odbacili i Sabljine tvrdnje da je dijelu izaslanika dijaspore na tom saboru onemogućeno glasovanje, te da su umjesto njih glasovale osobe koje dijaspora nije delegirala.

"Svi znaju da sam Sanaderov prijatelj, i da je na saboru mogao glasovati i jedan gost, onda bi to meni prvom ponudili, jer je sigurno da bih glasovao za Sanadera", rekao je Zubović.

Odbio je, međutim, molbu novinara da im se dopusti uvid u popis izaslanika dijaspore na 7. izbornom saboru HDZ-a 2002., ističući da je na Sablji da dokaže svoje optužbe, a ne na HDZ-u da dokazuje suprotno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙