FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Subotnje potpisivanje sporazuma o plaćama s Vladom najveći je uspjeh koji su sindikati prosvjete postigli nakon bilo kojeg štrajka, ustvrdili su čelnici triju sindikata iz tzv. Vertikale sindikata obrazovanja na današnjoj konferenciji za novinare. Vlada je prije štrajka nudila samo pet postotno povećanje osnovice za plaće za 2007., a sindikati su uspjeli izboriti povećanje plaća za ukupno 62 posto kroz šest godina, naglasio je predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić. U iduće tri godine, zahvaljujući dogovorenom rastu osnovice i prosvjetnom dodatku, zaposlenima u obrazovanju i znanosti plaće će porasti 26,8 posto. Primjerice, učitelj početnik, koji je ove godine primao plaću u neto iznosu od 4.164 kune, u 2009. bi trebao dobiti plaću od 5.409 kuna.

RIJEKA - U proteklih pet godina na riječko Sveučilište već je stiglo ili će do proljeća početi raditi 18 znanstvenika, što je, tvrdi rektor, akademik Daniel Rukavina, najviše znanstvenika iz dijaspore među hrvatskim sveučilištima. Među uglednim znanstvenicima su povjesničar umjetnosti Vladimir Goss, koji je u Rijeku došao iz SAD-a, zatim fizičar Mladen Petravić i Viktor Sučić, iz područja tehničkih znanosti, koji su stigli iz Australije, te molekularni biolog Željko Jeričević i Biserka Mulac-Jeričević, iz područja biomedicine, oboje s karijerom ostvarenom u SAD-u. Motivacija za dolazak istaknutih znanstvenika iz dijaspore na riječko Sveučilište je u tome što oni uviđaju dinamičan razvoj Sveučilišta u Rijeci, te žele pridonijeti njegovu razvoju, istaknuo je akademik Rukavina.

DUBROVNIK - Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Frano Matušić jutros je na konferenciji za novinare komentirajući izjave Ivana Drmića u svezi navodnih lažiranja rezultata izbora na Općem saboru HDZ-a kazao da je riječ "o lažnim, smješnim i neutemeljenim optužbama". Njima se, naveo je pokušalo isključivo naštetiti ugledu predsjednika stranke Ivi Sanaderu te unijeti razdor među članovima HDZ-a. "Nemoguće je bilo lažirati izbore jer su sva tri kandidata Ivo Sanader, Maja Freundlich i Ivić Pašalić imali svoje promatrače", naglasio je Matušić, te dodao kako su svi izaslanici prihvatili rezultate izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙