FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. studenog 2006. (Hina) - Pregled vjesti do 21 sat.
ZAGREB, 26. studenog 2006. (Hina) - Pregled vjesti do 21 sat.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević, koji je u posjetu hrvatskim vojnicima u sklopu ISAF-ove misije u Afganistanu, koji rade kao instruktori postrojbe Afganistanske narodne vojske, izjavio je za Hinu da je posjetio hrvatskog vojnika koji je lakše ranjen prije dva dana. Rončević je kazao da ranjeni hrvatski vojnik neće ići u Hrvatsku na liječenje te da nije u bolnici. Nakon manjeg zahvata kojim mu je izvađen geler vraćen je u kamp u kojem je sa svojim prijateljima i zajedno će se, nakon završetka njihove smjene, vratiti u Hrvatsku.

CETINGRAD - Dan sjećanja i zahvalnosti stanovnici Slunja, Cetingrada, Plitvičkih Jezera, Rakovice i Saborskog obilježavaju danas u Cetingradu s prijateljima koji su im pomogli krajem studenoga 1991., kada su morali napustiti svoje domove i krenuti na četverogodišni put progonstva. Zamjenik karlovačkog župana Marinko Milčić zahvalio je svim žiteljima Unsko-sanskog kantona susjedne BiH, ističući kako su upravo građani Cazina i Velike Kladuše bili prva pomoć prognanicima šireg područja Slunja i Plitvičkih Jezera.

RIJEKA - Ekološka udruga "Eko Kvarner" izvijestila je danas da je predsjedniku Vlade poslala pismo u kojemu od njega traži da zaustavi gradnju Hidroelektrane "Lešće" na rijeci Dobri dok se ne izradi i ocijeni Studija utjecaja na okoliš. "Eko Kvarner" u priopćenju navodi da bi se tek nakon ocjene te studije moglo ispravno odlučiti o potapanju kanjona rijeke Dobre. Potpisnik pisma premijeru Sanaderu, predsjednik Vijeća "Eko Kvarnera" Vjeran Piršić, među ostalim, ističe da se radovi izvode na temelju dozvole dobivene prije 20 godina. Ustvrdio je kako je to potpuno legalno "zbog manjkavosti hrvatskog zakonodavstva", ali je nelegitimno. Vjeran Pirščić, među ostalim, tvrdi kako je cijena od 67 milijuna eura previsoka.

ZAGREB - Židovska osnovna škola "Lauder-Hugo Kon" večeras je prigodnim programom učenika svečano otvorena u novouređenim prostorijama u zagrebačkoj Ivanićgradskoj ulici. Riječ je o privatnoj židovskoj osnovnoj školi s pravom javnoga upisa koja sada ima 18 učenika u prva četiri razreda osnovne škole. Škola nosi ime Huga Kona - zadnjega predsjednika Židovske općine Zagreb (ŽOZ) prije početaka Drugoga svjetskog rata, a u nazivu joj je i ime Fundacije Lauder koja podupire rad škole. Od sljedeće školske godine u toj će školi biti i viših razreda osnovne škole, najavila je ravnateljica Jasenka Rafaj ističući da je glavna zadaća zaposlenih da škola bude elitna. Pri timu, objasnila je Rafaj, elitizam kojemu teže je onaj koji se odnosi na metode i način učenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙