FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od danas štrajk i u osnovnim školama

ZAGREB, 23. studenoga 2006. (Hina) - Zaposleni u hrvatskim osnovnim školama jutros su se priključili štrajku koji je započeo jučer u srednjim školama.
ZAGREB, 23. studenoga 2006. (Hina) - Zaposleni u hrvatskim osnovnim školama jutros su se priključili štrajku koji je započeo jučer u srednjim školama.

Po sindikalnim tvrdnjama, u jučerašnjem štrajku u srednjim školama sudjelovalo je gotovo 90 posto od oko 20.000 zaposlenih, dok podaci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kazuju da je štrajkalo 75,77 posto zaposlenih.

Veliki odaziv očekuje se i u osnovnim školama jer Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) ima članstvo u 800 od ukupno 836 osnovnih škola. SHU zajedno s manjim sindikatima okuplja 32.000 od ukupno 39.000 zaposlenih u osnovnom školstvu.

Sindikalci su pozvali roditelje da ne šalju djecu u školu jer će njihovi učitelji štrajkati, pa će ravnatelji teško moći organizirati bilo kakav oblik nastave.

U petak će se u štrajk uključiti i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja koji okuplja preko 10.000 od ukupno 16.500 zaposlenih u toj djelatnosti.

Tri većinska sindikata, udružena u tzv. Vertikalu sindikata obrazovanja, traže da Vlada u idućih nekoliko godina nadoknadi zaostajanje njihovih plaća za plaćama u privredi za 20-tak posto.

Taj zahtjev podupire, te se štrajku priključilo i pet manjinskih sindikata, tako da je u hrvatskom obrazovanju po prvi puta organiziran općesindikalni štrajk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙