FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokalni izbori u šest novoutemeljenih općina

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - U šest novoutemeljenih općina - Lopar, Vrsi, Tribunj, Štitar, Funtana i Tar-Vabriga u nedjelju se održavaju lokalni izbori za općinska vijeća.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - U šest novoutemeljenih općina - Lopar, Vrsi, Tribunj, Štitar, Funtana i Tar-Vabriga u nedjelju se održavaju lokalni izbori za općinska vijeća.

Birališta se otvaraju u 7, zatvaraju u 19 sati a na izbore može izaći 9695 birača.

Općina Lopar na sjeveroistoku otoka Raba izdvojila se iz sastava grada Raba, a za mjesta u Vijeću svoje izborne kandidate istaknulo je pet stranaka (HDZ, HNS, HSS, HSLS, HSP), jedna nezavisna lista i koalicija SDP-PGS. Na biračkom popisu je 1089 birača.

Danas se prvi put održavaju izbori i za vijeće novoosnovane općine Vrsi, mjesta kod Nina koje se izdvojilo iz toga grada. Na izborima 2196 Vršana bira kandidate sa šest stranačkih (HDZ, HNS, HSS, HB, SDP i DSU) i triju nezavisnih lista.

Na prvim izborima za članove Općinskog vijeća Tribunja, izdvajanje kojeg su iz grada Vodica građani prije tri godina inicirali na referendumu, 1588 birača glasuje za kandidate šest stranaka (HDZ, HSS, HSLS, HSP, SDP, HB), jedne stranačke koalicije (HSU-HNS-LD) i jedne nezavisne liste.

Na izborima za Općinsko vijeće Štitara na županjskom području 2206 birača glasuje o kandidatima šest političkih stranaka ( DC-a, HSS-a, HSLS-a, SDP-a, HSP-a i HDZ-a), te jedne koalicije (HNS-LD i SHU).

U novoj istarskoj općini Tar-Vabrigi 1757 birača može birati predstavnike četiriju stranačkih (HDZ-a, HSU-a, IDS-a i SDP) i triju nezavisnih lista.

U Funtani, također u Istri, 859 birača glasuje za tri liste: HDZ-a, koalicije IDS-a i SDP-a i jedne nezavisne liste.

Vijeća tih općina sastoje se od po 11 članova.

Nove su općine osnovane srpanjskom odlukom Hrvatskog sabora, a izbore je na sjednici 5. listopada raspisala Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙