FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moguš kandidiran za drugi mandat predsjednika HAZU

ZAGREB, 20. studenoga 2006. (Hina) - Akademik Milan Moguš kandidiran je za drugi mandat predsjednika HAZU-a, najviše hrvatske kulturne i znanstvene institucije.
ZAGREB, 20. studenoga 2006. (Hina) - Akademik Milan Moguš kandidiran je za drugi mandat predsjednika HAZU-a, najviše hrvatske kulturne i znanstvene institucije.

Izbornoj skupštini HAZU-a, koja će se održati 23. studenoga popodne, za drugi potpredsjednički mandat predloženi su akademik Pavle Dešpalj i akademkinja Alica Wertheimer Baletić.

Predsjednika i potpredsjednike predložilo je sedam razreda HAZU-a, osim Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti te Razreda za prirodne znanosti.

Ponovnu kandidaturu dosadašnjeg glavnog tajnika akademika Slavka Cvetnića predložilo je osam razreda, osim Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti.

Skupštini je predložen na potvrdu izbor devet tajnika razreda, od kojih troje novih - za tajnika Razreda društvenih znanosti Tomislav Raukar, za tajnika Razreda za prirodne znanosti Željko Kućan i tajnicu Razreda za glazbenu umjetnost i muzikologiju Koraljka Kos.

U Predsjedništvo HAZU-a, koje čine predsjednik, potpredsjednici, glavni tajnik i tajnici razreda, bira se još do pet akademika. Osim dosadašnje trojice akademika Nenada Trinajstića, Antuna Dubravka Jelčića i Borisa Magaša, razredi su predložili akademike Davorina Rudolfa, Ivana Gušića, Dragana Dekarisa, Augusta Kovačeca, Rubena Radicu i Stjepana Jecića, koji je u proteklom mandatu bio v.d. člana Predsjedništva HAZU-a.

Mandatno razdoblje novoizabranih članova Uprave i Predsjedništva HAZU bit će od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙