FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: HDZ odbacuje optužbe HSS-a

BJELOVAR, 16. studenog 2006. (Hina) - HDZ odbacuje optužbe HSS-a da je u općini Đulovac do smjene vlasti došlo bianco ostavkom njihova člana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru.
BJELOVAR, 16. studenog 2006. (Hina) - HDZ odbacuje optužbe HSS-a da je u općini Đulovac do smjene vlasti došlo bianco ostavkom njihova člana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru.

Sve je bilo legalno, a bivši načelnik općine, HSS-ovac Milan Grahovac obmanuo je javnost, ali i čelnike svoje stranke Josipa Friščića i Damira Bajsa, izjavio je tajnik HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Drago Hodak dodavši i kako je upravni sud odbio žalbe HSS-a o nelegalnoj smjeni vlasti.

U HDZ-u ističu da je njihov član Frano Starčević ostavku dao još prije godinu dana dok je na vlasti bio HSS te kako se, kada mu je nađena zamjena, nije žalio i tražio svoj mandat. Do smjene vlasti u Đulovcu u svibnju ove godine, napominju, došlo je legalno, jer je HSP-ov vijećnik, koji je do tada bio u koaliciji s HSS-om, ušao u koaliciju s HDZ-om.

To je, kažu u HDZ-u, učinio stoga jer HSS nije održao predizborna obećanja. Nakon toga koalicija HDZ-a i HSP-a imala je osam vijećnika, a HSS sedam vijećnika, te je tada za načelnika izabran HDZ-ov član Pavle Matić.

U HDZ-u tvrde da je "niz laži o smjeni u općini Đulovac izrekao bivši HSS-ov načelnik Grahovac jer je izgubio privilegije i bruto plaću od 15 tisuća kuna". Načelnik općine Đulovac Pavle Matić ustvrdio je i da je Milan Grahovac kao bivši načelnik počinio niz nezakonitosti te da je oštetio općinski proračun, o čemu se vodi postupak na državnom odvjetništvu.

"Nezakonitost rada Milana Grahovca potvrdit će", kako je rečeno na konferenciji za novinare, "konačni nalaz državne revizije". U HDZ-u smatraju i da će presuda središnjeg državnog ureda potvrditi da je smjena u općini Đulovac bila legalna.

Inače, nakon lokalnih izbora 2005., u općini su vlast postizbornom koalicijom formirali HSS, koji je imao 7 vijećnika i HSP, koji je imao jednog vijećnika. U oporbi je bio HDZ sa 7 vijećnika. U proljeće ove godine vlast u općini preuzela je koalicija HDZ-HSP.

HSS-ovci tvrde da je do promjene vlasti došlo tako što je HDZ aktiviranjem bianco ostavki zamijenio neke svoje vijećnike koji su se protivili koaliranju s HSP-ovim vijećnikom. Od Vlade su prije dva dana zatražili da raspusti Općinsko vijeće Đulovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙