FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 16. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

KORČULA - U Korčuli je sinoć održana svečana akademija u spomen na noć s 15. na 16. studenog 1991. kad su u kanalu između otoka Korčule i poluotoka Pelješca u pomorskoj bitki hrvatski branitelji prekinuli višednevnu blokadu i potjerali neprijatelja s tih prostora. Uz mnoge sudionike tadašnjih bitaka bili su nazočni načelnici korčulanskih i peljeških općina, grada Korčule te izaslanstvo Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, koje je predvodio izaslanik zapovjednika HRM-a viceadmirala Zdravka Karduma kapetan bojnog broda Tomislav Katić. Bila je to najveća samostalna operacija HRM-a u Domovinskom ratu, podsjetio je Katić na riječi tadašnjeg zapovjednika HRM-a admirala Vida Stipetića. Noć s 15. na 16. studenoga 1991. upisana u velike datume, jer je označila potpun odlazak jugoflote iz hrvatskog dijela Jadrana, rečeno je.

SLAVONSKI BROD - Obilježavajući 120. obljetnicu rođenja velikog hrvatskog slikara Vladimira Becića, porijeklom Brođanina, Muzej Brodskog Posavlja priredio je sinoć izložbu njegovih slika iz fundusa slavonskih muzeja i galerija. Tom izložbom, rekla je na svečanosti otvaranja njezina autorica Danijela Ljubičić-Mitrović, željelo se još jednom omogućiti uvid u slikarski opus Vladimira Becića, ali i evidentirati stanje u slavonskim galerijama i muzejima. Najveći broj radova stigao je iz Galerije likovnih umjetnosti u Osijeku koja uz zagrebačku Modernu galeriju ima najpotpuniju zbirku Becićevih djela. Za ovu prigodu ona je proširena i Becićevim slikama iz Gradskog Muzeja Vukovar te slikama iz brodske Galerije umjetnina i Muzeja.

ZAGREB - Tijekom prodajne izložbe za pomoć teško bolesnu studentu Krešimiru Malbaši, koja je sinoć otvorena u izložbenom salonu "Izidora Kršnjavog" u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, organizator je dobio vijest da je bolesnom studentu nakon osamsatne operacije otkazalo srce. Dvadesetak minuta nakon otvorenja izložbe dobili smo poruku od njegova brata da je 23-godišnji Krešimir umro nakon operacije u Budimpešti za koju se izložbom i drugim dobrotvornim akcijama prikupljao novac, rekla je za Hinu profesorica u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn Zrinka Tatomir. Prikupljeni novac bit će proslijeđen njegovim roditeljima. Na izložbi je bilo postavljeno 60-ak radova Krešinih prijatelja i kolega s Likovne akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, profesora i dobronamjernih umjetnika koji su darovali svoja umjetnička djela.

ZAGREB - Hrvatski bi sabor u nastavku zasjedanja trebao razmotriti izmjene Statuta i izvješće o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Agencija u izvješću ističe da je dovršila opsežan rad u pripremi podzakonskih propisa, te da je lani izdala ukupno 59 tumačenja Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. Upozorava, međutim, da nema dostatno kadra da bi ispunila sve svoje zakonske zadaće. Zastupnici bi trebali raspraviti i Godišnje izvješće o državnim potporama, koje Saboru podnosi Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙