FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA2669 "Sabor: Lesar optužio ..."

HNS-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar ustvrdio je danas da je inspektor Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Ivica Ban, u kolovozu maltretirao jednog oporbenog vijećnika iz općine kod Vinkovaca i njegovu maloljetnu kćer.

Ispravak vijesti br. 2669

ZAGREB, 15. studenoga 2006. (Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA2669 objavljenoj pod naslovom "Sabor: Lesar optužio načelnika vinkovačke policijske postaje za maltretiranje" u naslovu i tekstu isprave funkciju Ivice Bana tako da umjesto ".... načelnika vinkovačke policijske postaje..." ispravno treba stajati "... inspektor u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj...". Do pogreške je došlo jer je Hina pogrešno citirala zastupnika Dragutina Lesara koji je točno naveo funkciju Ivice Bana, odnosno rekao da je riječ o inspektoru.

Ispravljeni naslov i vijest ponavljamo u cijelosti.

Sabor: Lesar optužio inspektora PU Vukovarsko-srijemske za maltretiranje

ZAGREB, 15. studenoga (Hina) -

HNS-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar ustvrdio je danas da je inspektor Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Ivica Ban, u kolovozu maltretirao jednog oporbenog vijećnika iz općine kod Vinkovaca i njegovu maloljetnu kćer.

Lesar je, tijekom aktualnog prijepodneva, ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina upitao što namjerava poduzeti vezano uz slučaj općinskog vijećnika koji je, 4. kolovoza, pozvan na obavijesni razgovor u policijsku postaju u Vinkovcima, zajedno sa svojom 14-godišnjom kćeri.

"Inspektor PU Vukovarsko-srijemske Ivica Ban ocu je rekao da je policiji stigla anonimna prijava da je njegova kćer sudjelovala u nekim nemoralnim radnjama, bez dodatnih objašnjenja", ustvrdio je Lesar.

Kazao je i da su djevojčicu, nakon višesatnog obavijesnog razgovora, dvojica uniformiranih policajaca djevojčicu odvela u vinkovački Medicinski centar, na ginekološki pregled.

Policija njezinoj majci nije dopustila da nazoči pregledu, a nalaz liječnika roditelji do danas nisu dobili, kao ni dodatne informacije od policije, a nije podignuta ni kaznena prijava, ustvrdio je Lesar.

Ministar Kirin odgovorio mu je da za taj slučaj prije nije čuo, te da će odmah uputiti nadzor u Vinkovce, kako bi se utvrdilo o čemu se radi.

Lesara je optužio za politikanstvo, jer ga o slučaju nije izvijestio prije sjednice, na što ga je predsjednik Sabora Vladimir Šeks upozorio da ne smije komentirati zastupnička pitanja.

Kirin je novinarima kasnije objasnio da je na Lesarovo pitanje odgovorio oštro jer se boji da će, zbog javnog spominjanja slučaja, mediji otkriti identitet djevojčice, budući da je riječ o maloj sredini.

Odgovarajući na pitanje Tomislava Tomića (HDZ) kako namjerava podići učinkovitost policije, Kirin je kazao da će danas proraditi sustav AFIS za identifikaciju putem otisaka prstiju.

Kazao je da se radi o jednom od najmodernijih sustava u svijetu, te da bolji ima jedino FBI.

Naglasio je i da hrvatska policija ima jednu od najmodernijih baza DNA podataka u Europi.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙