FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će početi 23., posljednju ovogodišnju sjednicu koja će trajati do 15. prosinca, a na kojoj bi trebao usvojiti državni proračun za iduću godinu. Vlada je jučer Saboru poslala prijedlog proračuna u iznosu od 108,1 milijardu kuna, što je povećanje za 8,8 milijardi, ili 8,9 posto više nego ove godine. Država u idućoj godini planira proračunske prihode od 103,5 milijardi kuna, što je porast za 9,1 posto, ili za 8,6 milijardi kuna. Četvrti proračun ove Vlade je proračun koji najviše računa vodi o regionalnom razvoju Hrvatske, istaknuo je premijer Ivo Sanader. Uz to, proračunom se težište stavlja na društvo znanja pa se resornom ministarstvu predlaže povećanje za 9 posto, potom populacijsku politiku, nastavak infrastrukturnih projekata. Planira se daljnje smanjenje deficita opće države, na 2,8 posto BDP-a, a njegov rast u idućoj se godini procjenjuje na 4,5 posto.

ŠIBENIK - Više od 600 klijenata Jadranske banke u Šibeniku oštećeno je u bankomatskoj prijevari, a s njihovih računa proteklih je dana podignuto više od dva milijuna kuna, potvrđeno je jučer iz Uprave Jadranske banke. Na bankomatu te banke na Trgu kralja Držislava u središtu Šibenika postavljena je sitna kamera i čitač magnetnog koda bankovnih katrica, uz pomoć kojih su izrađivane lažne bankovne kartice. Novac je lažnim karticama podizan na bankomatima u Bugarskoj i Italiji, rekla je Lejla Aras, direktorica Direkcije Jadranske banke u Šibeniku. Uprava je izvijestila da u tom slučaju njihovi klijenti ne će biti oštećeni, odnosno da ih se ne će teretiti za nastali minus na računu. Oštećen je i manji broj klijenata Zagrebačke banke, koji su novac podizali na bankomatu Jadranske banke.

ZAGREB - Gostovanje makedonskih pisaca članova Društva nezavisnih pisaca Makedonije na sinoćnjoj tribini Hrvatskoga društva pisaca (HDP) održano je u sklopu njihovoga programa razmjene. Na tribini su se predstavili književna teoretičarka i kritičarka Elizabeta Šeleva, pjesnikinja Ljiljana Dirjan te pjesnik, prozni pisac i prevoditelj Bogomil Gjuzel. Po riječima predsjednika Velimira Viskovića, HDP nastoji na neki način oživjeti prekinute književne veze između različitih država nastalih na području bivše Jugoslavije.

DUBROVNIK - U Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku sinoć je predstavljena monografija "Dubrovačko pomorsko pravo - knjiga druga", autora dr. Ante Marinovića. Drugi svezak Dubrovačkog pomorskog prava objavljen je 2005. godine i u njemu je autor obradio dubrovačko-poststatutarno pomorsko pravo od druge polovice 14. stoljeća do kraja Dubrovačke Republike. Zajedno s prvom knjigom istoga autora, koja je objavljena 1998. godine, a u kojoj je obrađeno dubrovačko pomorsko pravo do druge polovice 14. stoljeća, dat je cjelokupni znanstveni pregled pomorskog prava Dubrovačke Republike, istaknuto je prigodom predstavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙