FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telefonska sjednica Vlade: amandman na Konačni prijedlog Zakona o oružju

ZAGREB, 13. studenoga 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je podnijela amandman na Konačni prijedlog Zakona o oružju.
ZAGREB, 13. studenoga 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je podnijela amandman na Konačni prijedlog Zakona o oružju.

Amandman se odnosi na članak 88., a njime se predlaže od preventivnog tehničkog pregleda vatrenog oružja izuzeti streljačke športske organizacije

Uz predloženi amandman članak 88. sada glasi - preventivni tehnički pregled vatrenog oružja obavlja se na oružju koje je u vlasništvu pravnih osoba iz članka 16. ovoga Zakona, osim streljačkih športskih organizacija. Preventivni tehnički pregled vatrenog oružja obavlja se jednom godišnje.

U obrazloženju uz amandman stoji da je sukladno pravilima streljačke organizacije, prije svakog natjecanja obvezan tehnički pregled oružja koji obavlja kvalificirana i ovlaštena komisija. Oružje koje ne udovoljava tehničkim pravilima diskvalificira se.

U članku 86. predloženog zakona stoji da se tehničkim pregledom vatrenog oružja utvrđuje njegova ispravnost i uspoređuje istovjetnost podataka na oružju s podacima koji se vode u službenim evidencijama.

Tehnički pregledi vatrenog oružja su redovni, preventivni i izvanredni.

Tehničke preglede vatrenog oružja obavlja stručna služba.

Inače predloženim zakonskim tekstom koji je u saborskoj proceduri usklađuje se zakonodavstvo Republike Hrvatske sa zakonodavstvom Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙