FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4.30 sati

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.

ZAGREB/NEW YORK - Sjedinjene Američke Države uložile su u subotu veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom bi se osudilo nasilje izraelske vojske u pojasu Gaze i zatražilo hitno povlačenje izraelske vojske s tog teritorija, izvijestile su agencije. Američki veleposlanik pri UN-u John Bolton uložio je veto, zbog čega je arapski prijedlog rezolucije propao, unatoč tomu što je devet od 15 država članica Vijeća sigurnosti podržalo rezoluciju, prenio je Reuters.

"Uložili smo veto, jer mislimo da je rezolucija politički motivirana i da se u njoj koriste jednostrane ocjene usmjerene protiv Izraela", rekao je Bolton novinarima nakon sjednice Vijeća sigurnosti.

Od glasovanja su se suzdržale Slovačka, Japan, Velika Britanija i Danska, izvijestio je France presse. Prijedlog rezolucije izradio je Katar uz potporu arapskih i islamskih država, a u tekstu se pozivaju Palestinci na poduzimanje hitnih mjera kako bi se prekinulo nasilje u pojasu Gaze, te spriječilo ispaljivanje raketa prema izraelskom teritoriju.

BAGDAD - Najmanje je devet putnika ubijeno, a još 13 ih je oteto u napadima iz zasjede na tri mini-busa što ih je izvela skupina naoružanih muškaraca u subotu južno od Bagdada, izvijestila je lokalna policija, prenose agencije. Napad se dogodio u Latifiyi, gradu poznatom po nasilju i nazivu 'Đavolji trokut' koji je dobio zbog sve većeg broja napada sunitskih pobunjenika na američke vojnike i pripadnike iračkih vojnih snaga, izvijestio je Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙