FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euroliga: Cibona - Unicaja 87-83

ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Košarkaši Cibone u 3. su kolu skupine B Eurolige u Zagrebu nakon produžetka pobijedili španjolsku Unicaju sa 87-83.
ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Košarkaši Cibone u 3. su kolu skupine B Eurolige u Zagrebu nakon produžetka pobijedili španjolsku Unicaju sa 87-83.

Najbolji strijelac Cibone bio je Davor Kus sa 20 koševa, Jamal McCullogh je ubacio 19, a Brindley Wright 16, dok su Unicaju predvodili Berni Rodriguez s 20, te Mickael Pietrus i Carlos Jimenez s po 18 koševa.

Cibona je vodila većim dijelom prvoga poluvremena, ali nikada više od osam koševa prednosti. No, sredinom treće četvrtine hrvatski prvak je ostvario seriju 17-2 kojom je stigao do 20 koševa prednosti (67-47). No, tada je uslijedio veliki pad u igri Cibone, te su gosti iz Španjolske u posljednje tri minute treće, te prvih pet minuta četvrte četvrtine uzvratili istom mjerom i ponovno se primakli na pet razlike (69-64).

U nervoznoj završnici Cibona nije mogla odigrati suvisli napad; sve je u svojim rukama držao McCullogh koji je serijom izgubljenih lopti ponudio Unicaji da čak izjednači, a u završnici ima i priliku za pobjedu. Srećom, gosti ju nisu iskoristili, te je pobjednik odlučen u dodatnih pet minuta.

I tu je ponovno glavnu ulogu preuzeo McCullogh, ali ovoga puta s puno više uspjeha. Američki razigravač Cibone je ubacio svih prvih devet koševa "vukova" u produžetku, te im omogućio ulazak u posljednju minutu s prednosti 83-79. Pobjedu su sigurnim izvođenjem slobodnih bacanaj u posljednjim sekundama potvrdili Kus i Wright.

Nakon tri kola Cibona ima dvije pobjede i poraz, a Unicaja sva tri poraza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙