FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 9. studenoga

ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 9. studenoga.
ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 9. studenoga.

ŠIBENIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će 12. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata "Šibenik 2006.", koje će se održati pod njezinim pokroviteljstvom u hotelskom kompleksu Solaris. Organizator natjecanja je Zajednica županijskih zajednica udruga HVIDR-a (15,30 sati).

PRIMOŠTEN - Tradicionalni stručni susreti doktora veterinarske medicine "Veterinarski dani 2006.", koje će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. Tema tog četverodnevnog skupa bit će usmjerena na svakodnevnu praksu u primjeni i provedbi propisa u okviru veterinarskog javnog zdravstva, kontrola prometa životinja i namirnica animalnog podrijetla, laboratorijska dijagnostika, veterinarske inspekcije, zdravstvena zaštita na mliječnim farmama, zaštita od ptičje gripe i klasične svinjske kuge, kao i donošenje novog Zakona o veterinarstvu (hotel Zora, u 8,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatskog bloka (HB) Ivića Pašalića pod nazivom "Terorizam" (središnjica HB-a, Kneza Mislava 11/II, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS), na kojoj će, o temi "Osobe s tjelesnim oštećenjima bez naknade za javne ceste", govoriti saborska zastupnica Ljubica Lalić (Trg svetog Marka 6, u 10 sati).

ZAGREB - Okrugli stol Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) o novom prijedlogu zakona o privatizaciji po modelu radničkog dioničarstva (prostorije HND-a, Perkovčeva 2, u 11 sati).

ZAGREB - Inauguracija novog rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša. Na inauguraciji će, u ime predsjednika Vlade nazočiti potpredsjednica Vlada i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Trg maršala Tita 14, u 11 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, u 11 sati).

ZAGREB - Javnu raspravu "Svi jednaki - svi različiti", u povodu Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizira Centar za ljudska prava. Na skupu će biti riječi o poštivanju i suzbijanju diskriminacije, te o kampanji vijeća Europe "Svi jednaki - svi različiti" kao i aktivnostima planiranim na razini Republike Hrvatske (Kralja Držislava 6, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen Nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti", koji se provodi u suradnji L'Oreala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, s ciljem nagrađivanja hrvatskih znanstvenica kako bi im se pomoglo da njihov znanstveni rad postane značajan u svjetskim sferama (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2, u 10 sati).

DUBROVNIK - Otvorenje trodnevnog međunarodnog znanstvenog skupa "Dubrovački medijski dani" koji organizira dubrovačko Sveučilište. Tema skupa je "EU medijski standardi i naša stvarnost", a sudjelovat će ugledni medijski stručnjaci, profesori studija novinarstva i novinari iz sedam zemalja. Pokrovitelj skupa je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (prostorije Sveučilišta, Ćira Carića 4, u 18,30 sati).

ZAGREB - U sklopu Interlibera, književnik Miljenko Jergović, u razgovoru s glavnim urednikom nakladničke kuće V.B.Z. Nenadom Rizvanovićem, predstavit će svoju "Historijsku čitanku" (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, u 12 sati).

ZAGREB Predstavljanje knjige Gvozdena Flege "Um, eros i društvo", u sklopu Interlibera (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, u 10 sati).

ZAGREB - U sklopu Napretkovih dana bit će održan okrugli stol na temu "Hrvatska percepcija Bosne i Hercegovine", na kojem će svoja stajališta o toj temi iznijeti Josip Jurčević, Denis Kuljiš, Božo Skoko, Neven Šimac, Ilija Šimić, Franjo Topić, Krešimir Zubak i Ivo Žanić (Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4, u 17 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙