FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Pliva Grupe u prvih devet mjeseci 78 milijuna dolara

ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Neto dobit Pliva Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 78 milijuna dolara, dobit po dionici 26,21 kunu, a dobit po GDR-u 0,89 dolara, objavljeno je danas iz Plive.
ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Neto dobit Pliva Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 78 milijuna dolara, dobit po dionici 26,21 kunu, a dobit po GDR-u 0,89 dolara, objavljeno je danas iz Plive.

Iz tih podataka, napominju iz Plive, isključeni su troškovi preuzimanja i restrukturiranja.

Dobit Grupe prije kamata, oporezivanja i amortizacije u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 150 milijuna dolara, a operativna dobit, isključujući troškove preuzimanja i restrukturiranja, pala je za 67 posto, na 79 milijuna dolara.

Prihodi Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 797 milijuna dolara, pri čemu prihodi od prodaje 763 milijuna dolara.

Ukupni prihodi grupe pali su za 12 posto, zbog, kako se navodi, gubitka prihoda od rojaliteta s tržišta SAD-a i značajnog pada prodaje sirovine azitromicina.

Ukupna prodaja povećana je za 4 posto, na 763 milijuna dolara, u cijelosti zahvaljujući rastu prodaje generičkog poslovanja od 16 posto, na 667 milijuna dolara, što čini 87 posto prodaje Grupe.

Isključujući troškove preuzimanja i restrukturiranja, zabilježen je rast operativne dobiti generičkog poslovanja od 6 posto, na 63 milijuna dolara.

U trećem tromjesečju ove godine, neto dobit Plive iznosila je 12 milijuna dolara.

Prihodi Grupe u trećem ovogodišnjem kvartalu dosegnuli su 256 milijuna dolara, a prihodi od prodaje 246 milijuna dolara.

Pritom je zabilježen rast prihoda od prodaje generičkih lijekova za 21 posto (bez utjecaja promjena tečaja), na 224 milijuna dolara.

Ostvaren je snažan rast na ključnim tržištima- u SAD-u 49 posto, Poljskoj 32 posto, Njemačkoj 21 posto, Velikoj Britaniji 24 posto i Španjolskoj 21 posto.

Isključujući troškove preuzimanja i restrukturiranja u iznosu od 7 milijuna dolara, dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije iznosi 38 milijuna dolara, a operativna dobit 16 milijuna dolara.

Operativna dobit generičkog poslovanja niža je za 19 posto u odnosu na lanjsko treće tromjesečje i iznosi 18 milijuna dolara, kaže se u Plivinoj objavi.

Pliva je u današnjem dnevnom tisku objavila i poziv na Glavnu skupštinu, koja je predviđena za 19. prosinca.

Uz druge točke na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izboru novih članova Plivinog Nadzornog odbora. Predlažu se Jack Kay, direktor Barr Pharmaceuticals Inc. te predsjednik i izvršni direktor Apotex Inc. iz Kanade, George Peter Stephan, također direktor u Barru, George Frederick Wilkinson, predsjednik Uprave i izvršni direktor Duramed Pharmaceuticals Inc., Martin Zeiger, partner u investicijskoj banci Life Sciences Funds of Sanders Morris Harris te Frederick Jay Killion, zamjenik predsjednika Uprave te glavni savjetnik i tajnik Barra.

Predlaže se i prihvaćanje ostavki dosadašnjih članova Nadzornog odbora te njihov opoziv.

U predloženoj izmjeni Statuta Plive, Barru se omogućuje izravni izbor dvaju članova Nadzornog odbora sve dok drži najmanje 75 posto dionica Plive.

Izmjenom Statuta, kako stoji u prijedlogu odluka Skupštine, dat će se mogućnost Upravi da u roku od pet godina, uz suglasnost Nadzornog odbora donese odluku o povećanju temeljnog kapitala Plive, najviše do iznosa od 929,6 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙