FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Plive dobila tri nova člana

ZAGREB, 31. listopada 2006. (Hina) - Upravu Plive i dalje će voditi Željko Čović, član Uprave ostaje Ivan Mijatović, a u Upravu ulaze tri nova člana, od čega dva iz Barra - Paul M. Bisaro i Tim Sawyer, te Zdravka Knežević iz Plive, objavljeno je danas iz Plive i Barra.
ZAGREB, 31. listopada 2006. (Hina) - Upravu Plive i dalje će voditi Željko Čović, član Uprave ostaje Ivan Mijatović, a u Upravu ulaze tri nova člana, od čega dva iz Barra - Paul M. Bisaro i Tim Sawyer, te Zdravka Knežević iz Plive, objavljeno je danas iz Plive i Barra.

Odluku o promjeni u sastavu Uprave donio je jučer Nadzorni odbor Plive, koji je također odlučio da se za 19. prosinca sazove izvanredna Glavna skupština Plive na kojoj će se izabrati novi Nadzorni odbor.

"Plivinu Upravu i dalje će voditi Željko Čović kao predsjednik i glavni operativni direktor, dok Ivan Mijatović ostaje član Uprave i glavni financijski direktor. Kao novi članovi Uprave njima se pridružuju Paul M. Bisaro, predsjednik i glavni operativni direktor Barra, Tim Sawyer, potpredsjednik zadužen za prodaju generičkih proizvoda u Barru, te Zdravka Knežević, izvršna direktorica Globalnog istraživanja i razvoja u Plivi", navodi se u priopćenju Barra i Plive.

Mandat novih članova traje do 30. lipnja 2010. godine.

Uslijed povezivanja dviju kompanija i strukturnih promjena, Mike Urwin odlučio je napustiti Upravu, no još će neko vrijeme ostati u Plivi kako bi pomogao osigurati nesmetanu tranziciju u procesu integracije, kaže se u priopćenju.

Uprava, dodaje se, zahvaljuje Mikeu Urwinu na njegovu doprinosu poslovanju kompanije u protekle dvije godine.

Inače, u dosadašnjoj, tročlanoj Upravi Plive, Mike Urwin je bio član Uprave i glavni direktor generičkog poslovanja.

U priopćenju kompanije Barr Pharmaceuticals i njenog novog povezanog društva, Plive, se također navodi da je Nadzorni odbor prihvatio odluku Uprave o sazivanju izvanredne Glavne skupštine za 19. prosinca ove godine.

Na toj će sjednici, najavljuje se, biti izabran novi Nadzorni odbor, te donijete izmjene i dopune Plivinog Statuta, usklađenog sa zakonskim i regulatornim propisima prema kojima je Barr dužan izvještavati u SAD-u.

Sadašnji članovi Plivinog Nadzornog odbora Massimo Armanini, Franjo Luković, Zdenko Adrović, Branko Jeren, Ivan Vidaković, Slobodan Vukičević, Michael Unsworth, Ettore dell' Isola i Ronald Freeman ponudili su svoje ostavke koje stupaju na snagu s datumom održavanja izvanredne Glavne skupštine i izborom novog Nadzornog odbora, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor raspravljao je i o Plivinim preliminarnim financijskim rezultatima za devet mjeseci zaključno s 30. rujnom ove godine, a konačne rezultate razmotrit će na svojoj sjednici 7. studenoga, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙