FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga akademika Pečarića "Kako su rušili HAZU"

ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Knjiga akademika Josipa Pečarića "Kako su rušili HAZU" predstavljena je danas u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Knjiga akademika Josipa Pečarića "Kako su rušili HAZU" predstavljena je danas u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

O knjizi su govorili akademik Dubravko Jelčić, sveučilišni profesori Slaven Letica, Igor Čatić i autor. Svoje pismeno izlaganje poslao je iz Sjedinjenih Država Stanimir Vuk Pavlović.

Vuk Pavlović smatra da bi knjiga puno dobila objavljivanjem kronologije osnivanja Mediteranskog instituta za istraživanje života (MEDILS). "Bilo bi zanimljivo vidjeti tko je što obećao, a tko je što od obećanoga izvršio", napomenuo je.

Koliko znam, nitko nije postavio pitanje odgovornosti za odvajanje sredstava bez postupka za koji vjerujem da postoji i u Hrvatskoj, istaknuo je zapitavši kako je moguće da vlada od direktora budućeg instituta ne zatraži objavljivanje dana trajnog doseljenja u Split.

Akademik Pečarić je rekao da su u Hrvatskoj na udaru sve hrvatske institucije te da se na sličnom udaru našla i Hrvatska akademija, ustvrdivši da je za to trebao poslužiti neizbor za njezina redovitog člana Miroslava Radmana.

Podsjetio je kako su u knjizi objavljeni njegovi neobjavljeni tekstovi koje zbog hajke u medijima, kako je rekao, do sada nitko nije htio objaviti.

Akademik Josip Pečarić je matematičar koji je, osim knjiga iz te znanstvene discipline, objavio i mnoštvo knjiga iz područja aktualnoga hrvatskog političkog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙