FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Australiji goveda nazdravljaju crnim vinom

SYDNEY, 6. studenog 2006. (Hina/AFP) - Jedna australska tvrtka za uzgoj goveda odlučila je, prema savjetima japanskog šefa, dodati mesu svojih goveda crno vino radi poboljšanja kvalitete.
SYDNEY, 6. studenog 2006. (Hina/AFP) - Jedna australska tvrtka za uzgoj goveda odlučila je, prema savjetima japanskog šefa, dodati mesu svojih goveda crno vino radi poboljšanja kvalitete.

Šef Akio Yamamoto predložio je uzgajivaču Johnu McLeodu da začini porcije kojima hrani stoku crnim vinom, poput japanskih proizvođača vrlo popularnog goveda Wagyu, tetošena pivom, glazbom i masažom.

Doza je otprilike jedna litra Cabernet Syrah Merlota svaki dan tijekom mjesec dana, piše Sydney Morning Heraldu John McLeod, uzgajivač u vinogradskom području Margaret River, na jugozapadu Australije.

Prema uzgajivaču, ta količina nije dovoljna da goveda budu vesela, nego im naprotiv vino daje apetit i čini se da ih opušta.

"To je dobra doza i životinje imaju potrebu jesti više, pretpostavljam dakle da vole taj okus", kazao je on.

"Svojstva antioksidansa koja pripisujemo crnom vinu čini se da imaju učinak na boju mesa i prema pokusima koje smo proveli, okus mesa je blaži", dodao je John McLeod.

Zasad su životinje ekskluzivno rezervirane za šefa Yamamota i 60 je grla spremno za klanje, istaknuo je australski uzgajivač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙