Šef Akio Yamamoto predložio je uzgajivaču Johnu McLeodu da začini porcije kojima hrani stoku crnim vinom, poput japanskih proizvođača vrlo popularnog goveda Wagyu, tetošena pivom, glazbom i masažom.
Doza je otprilike jedna litra Cabernet Syrah Merlota svaki dan tijekom mjesec dana, piše Sydney Morning Heraldu John McLeod, uzgajivač u vinogradskom području Margaret River, na jugozapadu Australije.
Prema uzgajivaču, ta količina nije dovoljna da goveda budu vesela, nego im naprotiv vino daje apetit i čini se da ih opušta.
"To je dobra doza i životinje imaju potrebu jesti više, pretpostavljam dakle da vole taj okus", kazao je on.
"Svojstva antioksidansa koja pripisujemo crnom vinu čini se da imaju učinak na boju mesa i prema pokusima koje smo proveli, okus mesa je blaži", dodao je John McLeod.
Zasad su životinje ekskluzivno rezervirane za šefa Yamamota i 60 je grla spremno za klanje, istaknuo je australski uzgajivač.