FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Tomašević ispred Mišure i Kljaković-Gašpića

ZADAR, 5. studenog 2006. (Hina) - Drugoga dana Otvorenog prvenstva Hrvatske za olimpijske klase u Zadru jedrila su se po dva plova u klasama, iako se činilo da ni drugog dana natjecanja neće biti sreće s vjetrom.
ZADAR, 5. studenog 2006. (Hina) - Drugoga dana Otvorenog prvenstva Hrvatske za olimpijske klase u Zadru jedrila su se po dva plova u klasama, iako se činilo da ni drugog dana natjecanja neće biti sreće s vjetrom.

Prvi plov je odjedren po vjetru snage oko sedam čvorova, a drugom je puhao jugozapadnjak i do 15 čvorova, uz kišu i hladnoću.

U konkurenciji 34 jedriličara u Laseru nakon dva plova prvi je Daniel Mihelić (Galeb Kostrena), ispred Tončija Stipanovića (Mornar Split) i Luke Radelića (Mornar). Mate Arapov (Mornar) imao je slab dan, diskvalifikaciju radi prijevremenog starta u prvom plovu i 10. u drugom, ukupno je 27. Milan Vujasinović (Labud) slabo je prošao u prvom plovu - 18., u drugom je bio drugi i ukupno se nalazi na sedmom mjestu. Mladi Mihelić pomalo je iznenadio konkurenciju, a od njega se očekivalo dobro jedrenje i borba za prvih pet - šest, ali ne i to da bude na samom vrhu poretka.

Danielova sestra, Tina Mihelić, prva je nakon dva plova u konkurenciji 45 Laser Radiala. Djevojke su danas dominirale u ovoj klasi. Na drugom mjestu je Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba Pula), treći je Mario Škrlj (Trogir). Treća kormilarka je braniteljica naslova Renata Petani (Uskok Zadar) na ukupnom sedmom mjestu.

U Klasi 470 sa 27 posada nakon dva plova prvi su Česić/Kujundžić (Split), ispred Slovenki Černe/Černe, te Opatijaca Kunda/Kundić na trećem mjestu i branitelja naslova Fantela/Marenić (Sv. Krševan) na četvrtom.

Među 13 kormilara klase Finn još jedno malo iznenađenje. Prvo mjesto zasad drži Emil Tomašević (Mornar), dok su favoriti Marin Mišura (Labud Split) i Ivan Kljaković Gašpić (Zenta Split) drugi i treći.

U konkurenciji sedam 49era poveli su Kostov/Cupać (Uskok), drugi su Ivanković/Ivanković (Croatia Opatija), treći Mađari Kugler/Cserep, dok je treća hrvatska posada na 4. mjestu Matić/Bilić (Trogir). Krpeljević/Lalić (Mornar), još jedna pridošlica iz klase 470, dobro su jedrili, međutim u prvom su plovu diskvalificirani radi prijevremenog starta, u drugom su bili treći. Iako tek početnici u novoj klasi Kostov/Cupać i Krpeljević/Lalić već solidno izgledaju. Riječ je o iskusnim jedriličarima s puno međunarodnih medalja iz drugih klasa, poput 420 i Laser Radial, njihova kvaliteta nije upitna, samo treba vidjeti koliko će brzo ući u novu klasu.

U klasi Star od četiri posade očekivano prvi su Lovrović ml./Mikuličić (3. Maj Rijeka), dok u RS:X klasi među šest natjecatelja iste bodove imaju Ante Berlengi (Zenta) i Luka Mratović (Mornar). Obojica imaju jednu pobjedu i jedno drugo mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙