FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - Cro-a-Sailu prvo i treće mjesto

TRST, 7. listopada 2006. (Hina) - Na kraju natjecanja RC 44 Barcolana Cupa hrvatski jedriličarski tim Cro-a-Sail zabilježio je izvanredan uspjeh osvajanjem prvog i trećeg mjesta.
TRST, 7. listopada 2006. (Hina) - Na kraju natjecanja RC 44 Barcolana Cupa hrvatski jedriličarski tim Cro-a-Sail zabilježio je izvanredan uspjeh osvajanjem prvog i trećeg mjesta.

Nakon nadmoćne pobjede u flotnom dijelu nadmetanja, u kojem su s tri prva i jednim osvojenim drugim mjestom naši jedriličari deklasirali konkurenciju, u Trstu je u završila i serija match race dvoboja u kojima je pet posada učesnica regate odmjerila snage u natjecanju po uzoru na America's cup. Na koncu hrvatska posada je zauzela treće mjesto.

Nakon osvojenog trećeg mjesta u kvalifikacijskom dijelu natjecanja, hrvatska posada je u polufinalu zajedrila protiv momčadi Mascazone Latino. U tijesnoj borbi do posljednjeg metra pobjedu je odnijela talijanska momčad nakon čega Cro-a-sail zajedrio protiv japanske momčadi Beecom u borbi za treće mjesto. U redovima japanske posade nalazio se poznati danski jedriličar Morten Henriksen koji je preuzeo kormilo. U izjednačenim dvobojima po slabom zapadnom vjetru Cro-a-Sail je pokazao svoju kvalitetu te zasluženo osvojio treće mjesto u ukupnom poretku dvobojskog dijela natjecanja. U borbi za prvo mjesto Russell Coutts je s 2:1 pobijedio ekipu Mascalzone Latino.

Osvajanjem prvog i trećeg mjesta Cro-a-sail je postigao izvanredan uspjeh, te na najbolji način najavio svoju prisutnost na svjetskoj jedriličarskoj sceni. Prvi veliki izazov za Cro-a-Sail biti će spektakularan dvoboj protiv momčadi Russell Couttsa za dva tjedna u Biogradu.

"Izuzetno sam zadovoljan odjedrenim u Trstu, a posebno timskim duhom i dobrim performansama naše jedrilice. Za dvoboj u Biogradu ćemo se pripremiti na najbolji način te očekujemo uzbudljivo i neizvjesno jedrenje do samog kraja. Jedriti protiv Russella jedan je od najvećih izazova za svakog jedriličara," istaknuo je kormiral Tomislav Bašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙