FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Danima reformacije predstavljene dvije knjige

ZAGREB, 30. listopada 2006. (Hina) - Knjige "Isusova pisma" Davida Ravenhilla i "Kalvinizam u Hrvata" Jasmina Milića predstavljene su večeras u Zagrebu na Danima reformacije.
ZAGREB, 30. listopada 2006. (Hina) - Knjige "Isusova pisma" Davida Ravenhilla i "Kalvinizam u Hrvata" Jasmina Milića predstavljene su večeras u Zagrebu na Danima reformacije.

Prevoditeljica Ana Prebeg istaknula je kako "američki propovjednik David Ravenhill u knjizi 'Isusova pisma' govori o sedam pisama crkvama iz knjige Otkrivenja".

Ocijenila je da "Ravenhill pisma stavlja pred modernu crkvu kako bi joj poslužila kao ogledalo i poručuju joj da bi ju slika koju će vidjeti u tom ogledalu mogla iznenaditi".

Slikovitim pojedinostima Ravenhill u knjizi pokazuje što znači uživati u Isusovoj prisutnosti i kakva je bol Njegova odsutnost, rekla je prevoditeljica Prebeg.

Knjigu "Isusova pisma" izdala je Crkva cjelovitog evanđelja u Zagrebu.

Knjiga "Kalvinizam u Hrvata" dr. Jasmina Milića, seniora Protestantske reformirane kršćanske crkve u Tordincima, plod je višegodišnjeg istraživanja povijesti kalvinizma u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na povijest hrvatske reformirane župe u Tordincima, rekao je koordinator "Dana reformacije" Vatroslav Župančić.

"Dane reformacije" četvrtu godinu organiziraju crkve reformacijske baštine u Hrvatskoj kako bi javnost uputile u povijesni značaj i vrijednosti reformacije koje su i danas ugrađene i prisutne u zapadnoj civilizaciji.

Dani se ove godine održavaju o temi "Glazba i reformacija". Počeli su 28. listopada festivalom duhovne glazbe "Ruah" (na hebrejskom: Duh), a završavaju sutra, 31. listopada, tribinom "Glazba i reformacija nekad i danas" u Klubu Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Pokrovitelj "Dana reformacije" je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙