FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo u GUP-u Sesveta

ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo izvješće o primjedbama i prijedlozima iz javne rasprave o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Sesveta provedene tijekom ljeta o čemu će biti riječi na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine.
ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo izvješće o primjedbama i prijedlozima iz javne rasprave o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Sesveta provedene tijekom ljeta o čemu će biti riječi na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine.

Po izvješću Gradskog zavoda za prostorno uređenje, izmjene i dopune GUP-a Sesveta omogućit će sanaciju bespravne gradnje gdje je to moguće i realizaciju građevina društvene namjene odnosno škole u Sesvetskim Selima i športsko-rekreacijskog kompleksa Sesvete te vjerske namjene za Župu Sv. Antuna.

Također, osigurat će se usklađena urbana pravila za realizaciju stambene izgradnje na području bivše mesne industrije i pomicanje industrijske zone prema istoku, bliže prometnicama, što je dosad nepotrebno uzrokovalo probleme u provedbi detaljnih planova te provođenje urbanističko- arhitektonskih natječaja za područje od Dubokog jarka do Markova polja što je područje park-šume.

"Želimo sanirati bespravnu gradnju socijalnog tipa i na tome ćemo do kraja istrajati", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a pročelnik Zavoda Ivica Fanjek je dodao da je riječ o legalizaciji objekata prema snimci iz zraka do 2003., tamo gdje je to moguće.

Članovi Poglavarstva povukli su konačni prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja (UPU) Zona Ciglana "radi dorade". Riječ je o usklađivanju UPU zbog dogovora Grada s budućim investitorom koji bi trebao graditi stanove na tom prostoru.

Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić je na sjednici rekao da će Grad ondje prvi put za novu stambenu cjelinu dobiti od privatnog investitora zemljište za gradnju škole i vrtića.

Na novinarski upit zašto Grad surađuje s Vladom Kolakom, vlasnikom tvrtke "Phoenix capitis", koji je gradio i obližnje naselje Blago Zadro gdje su bila potrebni brojni popravci, Bandić je odgovorio da Grad s njim dosad nije radio ništa, a ako i bude takvo što im se, kaže, neće desiti.

"Opreza nikad dosta", dodao je i naveo da je "zec još u šumi" pa o tim planovima nije želio podrobnije govoriti.

Utvrđen je program za izradu Urbanističkog plana uređenja "Podbrežje" gdje će, kaže Bandić, biti izgrađeno jedno od najljepših naselja u gradu s dvije trećine stanova i trećinom komercijalnih sadržaja. Dodao je i da je ponosan što je uspio sačuvati to zemljište od prodaje.

Poglavarstvo je za 1,274 milijuna kuna odlučilo kupiti nekretninu od 1820 četvornih metara na Zaprudskom otoku kod jezera Bundek radi uređenja tog područja.

Također je, radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s Vladimirom Zagorcem, Grad kupio nekretninu za zaštićenog najmoprimca u stanu u dvorištu Ilice 10, a koji je u Zagorčevom izvanknjižnom vlasništvu. Zagorac će taj stan darovati Gradu koji ga treba srušiti kako bi se nastavila rekonstrukcija kina "Lika" u Zagrebački plesni centar. Zauzvrat, Grad će odustati od dokazivanja prava na stan od 17 četvornih metara u podrumu Hatzove ulice 1 koji bi kupio Zagorac, radi objedinjavanja nekretnine.

Na sjednici je prihvaćena inicijativa Zagrebačke županije osnivanjem trgovačkog društva za energetske djelatnosti za područje sjeverozapadne Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙