FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

James Brown u Zagrebu 5. studenog u KC Dražen Petrović

ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Velikan soul glazbe James Brown nastupit će u nedjelju, 5. studenog, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, najavljeno je danas iz Aquarius Recordsa.
ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Velikan soul glazbe James Brown nastupit će u nedjelju, 5. studenog, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, najavljeno je danas iz Aquarius Recordsa.

Jamesa Browna nazivaju "kumom soula", a i danas nosi titulu najboljeg i najvećeg izvođača soula u povijesti. Brown je pravi "hitmaker" sa 114 ulaza na Billboardovu R&B ljestvicu singlova i 94 ulaza na Hot 100 ljestvicu singlova, od čega je 17 doseglo poziciju broj jedan, što je uspjelo još samo Stevieu Wonderu i Louisu Jordanu.

Rođen u Južnoj Carolini tijekom razdoblja "Velike depresije", još kao dijete radio je u poljima pamuka, a po ulicama plesao za sitniš i čistio cipele prolaznicima.

Kao šesnaestogodišnjak Brown odlazi u reformatorsku školu gdje upoznaje Bobbya Byrda i pridružuje se njegovu gospel sastavu.

Brownova preobrazba iz gospel izvođača u otkačenog i eksplozivnog pjevača rhythm & bluesa, u kombinaciji s originalnom koreografijom, odrađuje smjer crnačke glazbe već od njegova prvog hita "Please, Please, Please" iz 1956. godine.

Godine 1965. ima svoj prvi Top 10 singl s pjesmom "Papa's Got A Brand New Bag", a od tada hitove nastavlja nizati jedan za drugim sljedećih 10-ak godina.

Njegova inovativnost tijekom mnogih godina stvaranja utjecala je na popularne glazbene stilove diljem svijeta kao što su funk, rock, Afro-pop, disco, a djelomično i rap.

Brown je ušao u Rock & Roll Kuću slavnih, a 1992. dobio je nagradu Grammy za životno djelo.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava "Eventim", kao i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 220 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙