FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopuna vijesti HNA5720 "Koncert u povodu 60. obljetnice..."

ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u drugom odlomku vijesti HNA5720 "Koncert u povodu 60. obljetnice života Marka Ruždjaka" dodaju imena izvođača koja su tehničkom grješkom izostavljena.
ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u drugom odlomku vijesti HNA5720 "Koncert u povodu 60. obljetnice života Marka Ruždjaka" dodaju imena izvođača koja su tehničkom grješkom izostavljena.

Odlomak s unesenim imenima glasi:" Na koncertu će nastupiti Zagrebački gitarski trio, Igor Lešnik (udaraljke), Maja Dešpalj Begović (violina) te Milko Pravdić (klarinet). Na rasporedu su Frottola za gitarski trio i drvene udaraljke, Partita (La Gioconda) za violinu, Bordone za gitarski trio i timpane, Solo za klarinet, Notturno za gitarski trio i metalofone udaraljke.

Vijest s unesenom dopunom ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i Cantus priređuju večeras u povodu 60. obljetnice života maestra Marka Ruždjaka koncert njegovih djela u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Opatičkoj.

Na koncertu će nastupiti Zagrebački gitarski trio, Igor Lešnik (udaraljke), Maja Dešpalj Begović (violina) te Milko Pravdić (klarinet). Na rasporedu su Frottola za gitarski trio i drvene udaraljke, Partita (La Gioconda) za violinu, Bordone za gitarski trio i timpane, Solo za klarinet, Notturno za gitarski trio i metalofone udaraljke.

Ministar kulture Božo Biškupić danas je u prigodi svečana koncerta u povodu 60. obljetnice života Marka Ruždjaka uputio čestitku u kojoj ističe da njegovo umjetničko djelo obilježava hrvatsku suvremenu kulturu. Ministar podsjeća na Ruždjakovu sveučilišnu karijeru posvećenu mladim skladateljskim naraštajima čiji su predstavnici danas ugledni autori.

"Kao sudioniku nacionalne glazbene scene tako prepoznatljiva i osobna glazbenog stila u okviru kojeg ste svojim stvaralaštvom mijenjali sliku suvremenog zvuka, želim Vam i puno uspjeha u umjetničkom radu i promociji glazbene umjetnosti našega vremena", stoji u čestitki ministra Biškupića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙