FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela međunarodna konferencija o poslovnim procesima

ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - U sklopu Tjedna strategije i poslovnih procesa u Zagrebu danas je započela s radom dvodnevna, 5. međunarodna konferencija o poslovnim procesima 'Business Process Conference 2006.'
ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - U sklopu Tjedna strategije i poslovnih procesa u Zagrebu danas je započela s radom dvodnevna, 5. međunarodna konferencija o poslovnim procesima 'Business Process Conference 2006.'

Moto ovogodišnje konferencije je "Poslovnim procesima do elektroničkog poslovanja i gospodarstva znanja". Na konferenciji sudjeluje više od tristo sudionika iz područja gospodarstva, javne uprave i znanosti.

Otvarajući konferenciju, predsjednik Programskog odbora Slavko Vidović istaknuo je da je upravljanje poslovnim procesima ključni sustav za operacionalizaciju poslovnih strategija. Poslovni procesi omogućavaju postizanje operativne izvrsnosti, sniženja troškova i povećanja profita, kaže Vidović.

Voditelj Vladinog Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić, pak, ocijenio je da u Hrvatskoj ne postoje normativne zapreke za razvoj implementacije poslovnih procesa temeljenih na informacijskoj tehnologiji, već da je glavna poteškoća u načinu razmišljanja prisutnom u gospodarstvu, odnosno otporu uvođenju novih rješenja.

Osvrćući se na provedbu Vladinog programa Hitrorez, za smanjivanje normativne opterećenosti gospodarstva, rekao je da bi se ukidanjem 30 do 50 posto propisa koji reguliraju gospodarstvo, mogle postići godišnje uštede od 2 do 5 milijardi kuna.

Najavio je da će uskoro u probni rad biti pušten sustav menadžmenta sudova, što bi trebalo unaprijediti njihovu učinkovitost, završetak digitalizacije zemljišnih knjiga te početak rada sustava umreženih ambulanti zdravstvene zaštite 'e-zdravstvo'.

Na programu konferencije su rasprave o upravljanju poslovnim procesima u gospodarstvu, modernizaciji i poslovnim procesima u državnoj upravi, metodama i alatima za modeliranje i mjerenje uspješnosti poslovnih procesa i druge teme.

Organizatori su zagrebački Ekonomski fakultet, Fakultet organizacije i informatike Varaždin te tvrtka Infodom, a pokrovitelji su Vlada Republike Hrvatske i renomirani svjetski Business Process Management Institut.

Suorganizatori i aktivni sudionici su i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Središnji državni ured za e-Hrvatsku i Hrvatska gospodarska komora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙